Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els primers jocs esportius de la gent gran apleguen 360 padrins

www.andorradifusio.ad

360 padrins de totes les parròquies participen durant tot el dia en els primers jocs esportius de la gent gran, una jornada que vol promoure l'esport entre la gent gran i els àmbits de vida saludable. Els jocs han estat finançats amb una part de la subvenció que el COA va rebre del programa Solidaritat Olímpica. Avui s'ha anunciat que s'estudiarà la fórmula per poder-los repetir.

El pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany s'ha omplert des de bon matí amb els participants en els primers jocs esportius de la gent gran. En total són 360 els padrins que hi participen. El president del Comitè Olímpic (COA), Jaume Martí, ha posat en relleu que l'objectiu és fomentar l'esport entre aquest col·lectiu. Ha explicat que "el Comitè Olímpic no és només esport de competició", sinó també "esport saludable". En aquets sentit opina que "és important que la gent gran es mogui, es relacioni i hi hagi relacions intergeneracionals".

Martí ha explicat que la repetició dels jocs dependrà de si el COA rep una nova aportació del programa Solidaritat Olímpica. El cap de Govern ha dit que es farà l'esforç que calgui perquè hi hagi una nova edició. Antoni Martí ha destacat que "el bo i millor de la meva generació els hi devem a aquesta gent i el sacrifici esmerçat durant molts anys". Considera aquetss jocs com "un moment de convivència, competitivitat esportiva i, sobretot, de gran cohesió social al voltant de l'esport i d'una nació".

Escaldes-Engordany ha acollit aquests primers jocs. La cònsol major, Trini Marín, ha destacat el moviment de la gent gran mab una participació de més de 350 padrins. "Han vingut de totes les parròquies", ha explicat.

El Prat Gran, el parc del Roure i la piscina són els espais utilitzats en aquests jocs.

Informa: Ana Alamán Imatge: Xavi Fajardo

Comparteix: