Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els sindicats de funcionaris demanen a la fiscalia investigar l'adjudicació directa a una empresa amb vincles amb Martí

www.andorradifusio.ad

Els sindicats han presentat aquest dimarts una demanda perquè la fiscalia investigui una adjudicació. Sospiten que podria incomplir la llei de contractació pública.

Els sindicats de la funció pública demanen a la fiscalia general que investigui l'adjudicació directa a l´empresa SPAI, amb vinculacions familiars amb el cap de Govern.

L´adjudicació és per un import superior a 200.000 euros per unes feines de manteniment de programari i  maquinari informàtic divers. Els sindicats demanen a la fiscala que investigui si es compleix la llei de contractació pública perquè, com diuen en l´escrit presentat, el Govern no incorri en infraccions que podrien ser penals. 

El president del sindical policial CFPA, Salvador Prieto, manifesta que "una de les funcions dels funcionaris és vetllar perquè les accions de l'administració s'ajustin a la norma". Vol "que s'investiguin en quines circumstàncies s'han donat aquestes adjudicacions" i puntualitza que "no és perquè sigui qui és", en referència al cap de Govern. En aquest sentit ha recordat "que el col·lectiu de funcionaris ja tenim una causa al Tribunal de Corts per un fet similar dins el cos de policia".

Els representants sindicals havien proposat al ministeri fiscal reunir-se, però aquest no ho va considerar oportú i per això han presentat la demanda per escrit que ja ha estat acceptada.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Jordi Lorente

Comparteix: