Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Govern vol 72 hores de preavís per a la vaga

www.andorradifusio.ad

Primera presa de contacte entre els sindicats de la Funció Pública i el Govern per pactar els serveis mínims de la vaga indefinida. L'executiu presentarà dilluns una proposta i demana als funcionaris que avisin amb tres dies d'antelació. Els sindicats ho estudiaran i reiteren que cal tornar a fer la reforma des de zero.

La trobada d'aquest dimarts entre el Govern i els sindicats de la Funció Pública no ha servit per acordar els serveis mínims per a la vaga indefinida convocada pels funcionaris. Els serveis es fixaran en una altra reunió dilluns vinent, quan l´executiu hagi tancat amb les direccions dels departaments una proposta. Una fórmula que ha sorprès els sindicats. "Elaborarem un document que trametrem als sindicats i on no hi hagi possibles acords, decidirem entre sindicats i Govern en la reunió que tenim prevista el dilluns a les 9 del matí", avança la ministra de la Funció Pública Eva Descarrega.

Per al portaveu de la Plataforma sindical, Gabriel Ubach, és "curiós que un Govern pacti amb les seves direccions i no amb els seus sindicats els serveis mínims, doncs bé, som una altra excepció aquí a Andorra". "Els serveis mínims no s'haurien de tocar individualment, sinó sobre la globalitat del funcionariat", creu el sindicalista.

L´executiu, amb el cap de Govern encapçalant la reunió, també ha demanat als funcionaris que el preavís de vaga es faci amb 72 hores d'antelació i no 24. Descarrega creu que "són imprescindibles", especialment en l'Ensenyament o també per al sector privat de trasllat de mercaderies, que podria patir afectacions a la duana.

Per la seva banda, Ubach insisteix que "no volem perjudicar ningú, volem ser escoltats. Volem diàleg, consens, la pilota està sobre la teulada del Govern, poden aturar les lleis que estan avui en dia al Consell General si volen". El portaveu de la plataforma sindical va assegurar fa uns dies a l'Ara i Aquí que no tenien intenció d'ampliar l'avís de vaga malgrat des d'alguns sectors es consideri insuficient.

En la reunió, el Govern també ha ofert als sindicats algunes millores en la reforma de la Funció Pública. Per exemple, que el pas de triennis a quinquennis no entri en vigor fins que hi hagi el reglament desenvolupat. Precisament l'executiu també es compromet a fer tots els reglaments que pengen de la reforma en sis mesos des de la seva aprovació. Els sindicats ho rebutgen i volen que es torni a plantejar la reforma des de zero i amb consens.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Anna Romagosa / Vicente Bellot

Comparteix: