Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els sindicats portaran la reforma de la funció pública a la justícia

www.andorradifusio.ad

Els sindicats faran tot el que estigui a les seves mans per frenar la reforma de la funció pública i ja estan reuninnt-se amb els seus advocats per portar la llei a la justícia. Denuncien que el Govern no ha respectat l´espai de negociació que, segons la justícia, és la comissió consultiva, i segueixen insistint en què la retallada de drets és molt important.

Els sindicats de la funció pública volen evitar per totes les vies que la reforma de la llei de la funció pública tiri endavant. Els respresentants ja han començat a parlar amb els assessors legals per portar el text a la justícia.

Asseguren que l´espai de negociació és la comissió consultiva, i que la ministra Eva Descarrega no l´ha respectat. El secretari general de L'USdA, Gabriel Ubach, afirma que tenen "una sentència del Tribunal Superior que diu totalment el contrari". "Això ens dona a entendre que ens haurem de querellar i no hi ha hagut cap negociació, el que hi ha hagut és una imposició de línies vermelles per part de la ministra", afegeix.

No estan d'acord amb les formes, ni tampoc amb el contingut de la llei. Denuncia "retallades brutals per justificar els pressupostos". Explica que "abans l'administració costava 60 milions i després de 10 anys de congelació a la funció pública estem a 100 milions"; per tant, "40 milions han passat a càrrecs de confiança i assessors".

Han demanat al síndic que no accepti la llei a tràmit i la setmana que ve tenen l´assemblea general per estudiar les diferens accions a dur a terme.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales

Comparteix: