Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els socialdemòcrates lamenten la "hipocresia" del Govern en la qüestió de l'avortament

www.andorradifusio.ad

PS i SDP qualifiquen d'hipocresia l'actitud del Govern en el tema de l'avortament perquè obliga a avortar fora i el penalitza al país. Liberals d'Andorra considera que l'avortament està garantit, tot i que sigui fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates i Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'informe del Consell d´Europa sobre l´avortament reforça els seus posicionaments de despenalitzar l´avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per la mare.

Les dues formacions lamenten la "hipocresia" i la "doble moral" de Demòcrates per Andorra, que amb la seva majoria impedeix que es pugui tornar a obrir el debat. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, creu que "és ridícul i absurd que continuem amb aquesta situació" quan "cada any surten xifres de dones d'Andorra que van a avortar fora".

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, considera que malgrat que el Copríncep episcopal s´hi posicioni en contra, la Constitució té marge per acceptar els tres supòsits bàsics. Naudi, a més, creu que el debat ha de ser "més profund"."La nostra Constitució defensa el dret a la vida, però en quin moment comença?", planteja. Ha subratllat que el dret a la vida de les dones i de les mares és un dret fonamental que cal respectar.

Pel seu cantó, la consellera de Liberals, Judith Pallarés, creu que l'avortament està garantit, tot i que sigui més enllà de les fronteres perquè "tenen llibertat per fer-ho".

Consideren que si s'ha d'obrir el debat del model d'estat i del coprincipat no ha de ser pel tema de l'avortament.

Informa: Laia Ferré Marot/Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa

Comparteix: