Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Primer dia d'escola ple d'emocions

www.andorradifusio.ad

És un dels dies més esperats per molts i no tant per d'altres. Després de dos mesos i mig, retorn a la normalitat marcada per la tornada a l'escola dels més petits de casa. Són uns 11.000 els alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar.

Primera hora del matí a l´escola andorrana de Canillo, just abans d´iniciar la jornada a classe. Per a la majoria és un moment feliç, per retrobar-se amb amics i professors, tot i que sempre n'hi ha que s´ho agafen amb menys optimisme. 

El centre reuneix per aquest curs un total de 174 alumnes i després d´uns anys de reformes, les instal·lacions estan plenament operatives. Això permetrà evitar la situació viscuda fins al curs passat en què els estudiants estaven repartits en diferents espais. La directora de l'escola andorrana de Canillo, Barbara Haytree, celebra que "per fi després de molts anys estem tots junts". "Penso que és un dels millors anys quant a estructures i efectius". 

En aquesta primera jornada els estudiants més joves prenen contacte amb el centre i amb les novetats que hi trobaran. Una de les millores de l´escola andorrana de Canillo és la creació de dues aules per cicle. Des del centre també es valora molt positivament el funcionament del pla Permsea entre els estudiants de segon cicle. Haytree creu que "des que s'ha implantat a tercer cicle arriben a segona ensenyança amb un coneixement i un bagatge que fa que no s'hagi de començar de nou".

El curs arrenca amb uns 11.000 estudiants. Aquest any amb més alumnes de batxillerat i més dificultats per omplir les classes de maternal.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol

Comparteix: