Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

S'enlaira amb èxit una nova cria de trencalòs

www.andorradifusio.ad

L'enlairament d'una nova cria de trencalòs, consolida el pla d'actuació iniciat per a la conservació d'aquesta espècie. Un nou èxit que arriba després que una parella hagi nidificat en un niu sense monitorització. Aquesta nova cria es converteix en la sisena a aixecar el vol des del 2011.

El Pla d'Actuacions per a la Conservació del Trencalòs (PACT) aconsegueix un nou èxit amb la reproducció d'una parella que ha aconseguit nidificar a Andorra.

L'enlairament, que va tenir lloc el 25 de juny, es va poder constatar gràcies a les observacions manuals dels voluntaris del PACT i es converteix en la sisena cria a aixecar el vol des del 2011.

El trencalòs és considerat des dels anys vuitanta una animal en greu perill d'extinció a Europa, on any rere any, per culpa de la utilització de verins, la caça i l'espoli de nius, ha anat desapareixent d'algunes regions.

Es tracta d'una espècie de voltor, que rep el seu nom pel seu costum d'alçar fins a grans alçades els ossos de les seves víctimes per deixar-los caure sobre les roques i menjar-se'n la medul·la de l'interior.

Aquest pla d'actuació s'emmarca dins del conveni signat pel Govern i l'Associació de Defensa de la Natura des del 1999, que té com a objectiu afavorir la biodiversitat i permetre la conservació de l'espècie a través d'accions com la seva divulgació, establir punts d'alimentació suplementària o seguir la població a través de càmeres instal·lades als nius.

Informa: Hèctor Romance
Imatge cedida: PACT/Govern d'Andorra

Comparteix: