Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Es manté el tall a la N-145

www.andorradifusio.ad

Continua tallada la carretera N-145 que uneix la Seu d´Urgell amb Andorra per la vaga general convocada a Catalunya. El Comitè de defensa de la república catalana ha organitzat una mobilització als diferents punts fronterers en protesta pels empresonaments de mig govern català dictats per la justícia espanyola. Centenars de persones de comarques veïnes s´han sumat als manifestants de l'Alt Urgell amb la voluntat de mantenir el tall al llarg de la nit.

La N-145 a la Seu d´Urgell aquest dimecres a la tarda i vespre: centenars de persones impedint el trànsit de vehicles en els dos sentits de la marxa. El Comitè de defensa de la república catalana ha tallat a dos quarts de set del matí aquesta via d´accés a Andorra per demanar la llibertat dels membres del govern català i dels líders de les entitats sobiranistes detinguts arran dels procès d´independència. Una carretera que, després de les obertures puntuals del matí, només s´ha obert en intervals de cinc minuts a les tres i a les cinc de la tarda i també a les vuit del vespre. En l´aixecament dels talls únicament s´ha permès la circulació de turismes i camions que no transportessin mercaderies. Els mossos d´esquadra han intervingut només en la gestió del trànsit en aquestes reobertures. Al llarg de la jornada s´han difós missatges de l´arribada de la policia espanyola, però únicament s´ha vist l´helicòpter de la guardia civil, que ha sobrevolat la N-145 a mitja tarda.

Els vehicles que volien arribar o sortir d´Andorra han pogut circular a través del camí d´Anserall que presentava una imatge insòlita. La policia catalana ha organitzat el trànsit a la zona i ha donat pas alternatiu en diversos moments per la gran afluència de cotxes que s´han concentrat en aquest camí sense asfaltar.

Una assemblea discutirà quina posició ha de prendre aquesta mobilització. La voluntat és allargar els talls durant la nit i la matinada i mantenir-los aquest dijous. Amb tot, els manifestants encara no han pres una decisió definitiva. El temor és que la policia espanyola pugui aparéixer després de mitjanit i pugui utilitzar la força per obligar al desallotjament de la via. La convocatòria d´aquesta vaga general a Catalunya només s´ha autoritzat al llarg d´aquest dimecres.

Aquesta aturada no només ha afectat el trànsit particular, sinó que en previsió dels talls a la carretera, ja s´havia decidit suspendre el transport internacional de passatgers i s´havien buscat alternatives per al de mercaderies.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: