Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Es reforça el control a les fronteres per l'atemptat a Barcelona

Arran de l´atemptat Andorra ha reforçat la presència policial a l

Arran de l´atemptat Andorra ha reforçat la presència policial a les fronteres i es mantindrà fins que no es trobin l´autor o els autors dels fets. A més també es reforçarà tot el dispositiu pel pas de la Vuelta. Ho ha confirmat el cap de Govern, que ha enviat una carta de condol del poble andorrà al president de la Generalitat i al president del govern espanyol. Antoni Martí també ha anunciat que aquest dissabte hi haurà un minut de silenci a la plaça Lídia Armengol.

Arran de l'atemptat terrorista s'han intensificat els controls de la frontera, que seguiran així fins que es trobin els sospitosos. La policia andorrana segueix en contacte amb la policia espanyola. Des del Govern s'informa que estem sota avís i que reforçaran la vigilància durant la prova esportiva de la Vuelta.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha assegurat que "hi ha una coordinació tant de la policia andorrana com de les forces d'ordre de l'estat veí, fins que no se sàpiga que tots i cadascun dels que han comès aquest atemptat estan empresonats. S'han donat instruccions de reforçar encara més la seguretat de la Vuelta".

Martí també ha informat que s´ha activat de seguida els contactes consulars pels possibles afectats i a hores d´ara des d´Exteriors no es té constància de cap andorrà afectat. Martí ha condemnat l´atac i ja ha enviat el condol del poble andorrà als governs de Catalunya i Espanya. "És un atemptat que no té nom. Malauradament estem massa acostumats a aquests atemptats en llocs molt turístics. Avui a les Rambles de Barcelona i fa més d'un any a Niça, on hi ha moltíssima gent i amb l'única voluntat de fer mal. És un acte abominable".

Qui també ha condemnat l'atemptat a través d'un comunicat han estat Demòcrates per Andorra. El Govern, el Consell i l´ambaixada d'Espanya han convocat per aquest dissabte a les 7 de la tarda un minut de silenci en memòria de les víctimes de l´atemptat.

Informa: Anna Pifarré/Hèctor Romance
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: