Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Espanya fa més barata la regularització d'actius no declarats a Andorra

www.andorradifusio.ad

Els ciutadans espanyols no residents, que tinguin comptes no declarats, poden regularitzar la seva situació sense pagar una sanció elevada, només un recàrrec. Així ho ha informat la direcció general de Tributs espanyola, poc abans que entri en vigor l'intercanvi d'informació fiscal automàtic amb la UE. França va fer fa dos mesos un moviment invers.

La plataforma d'afectats BPA ha divulgat que la direcció general de Tributs espanyola ha emès una consulta vinculant sobre la regularització dels béns no declarats de ciutadans espanyols, entre altres estats a Andorra. El dictamen assegura que es pot regularitzar béns immobles i actius financers sense ser sancionats amb el 150% del que no s'havia declarat. Si es declara voluntàriament, doncs, s'hauria d'abonar molt menys que el que es demanava fins ara, explica l'advocada de la plataforma BPA, Gemma Martínez.

Des de la plataforma s'ha assegurat que aquesta notícia ha generat molt interès entre els espanyols no residents que tenen comptes al país i no els havien regularitzat. Anna Solé, també advocada a la plataforma, assegura que "hi ha un ànim per part de totes aquestes persones de procedir a la regularització per la seva tranquil·litat, fiscal, mental i social. Ja s'ha acabat el funcionar com fins ara".

El 2018 Andorra practicarà l'intercanvi automàtic fiscal amb uns 40 estats, entre els quals hi ha Espanya, i el 2019, amb uns 70.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: