Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Gereon Krahforst encetarà el 19è Festival d'Orgue amb repertori andorrà

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres l´himne andorrà sonarà a través de l´orgue de Sant Pere Màrtir. És un dels reptes que té l´alemany Gereon Krahforst, que també improvisarà altres temes de repertori andorrà. Ens ha assegurat que sonarà amb influència entre alemanya, francesa i anglesa.

Diu que és dels pocs alemanys que improvisa, però hi ha qüestions que són indiscutibles com la vulneració de les peces i el nom de compositors cèlebres com Bach.

No és el cas de Mozart al qual li pot reproduir l´estil barroc per fer-ne una peça pròpia o fer una improvisació sobre temes andorrans com el Gran Carlemany, Ave de Meritxell o algun temes populars encara per determinar.

L'organista indica que crearà "una sonata amb tres moviments: ràpid, meditatiu i ràpidi rítmic" però sempre "en un estil que la gent entengui".

Ha tocat a St. Thomas a Nova York, Notre-Dame de París, Sant Paul de Londres i a Kuyngdong de Seül. Aquest dimecres actua a l´església de Sant Pere Màrtir, un orgue al qual traurà totes les notes, fins al neoclàssic i el neobarroc.

El programa es completarà amb temes des de l´edat mitjana d'Eustache du Caurroy, al primerenc barroc de Bach; a èpoques més contemporànies amb temes del mateix Krahforst.

El concert, dimecres a Sant Pere Màrtir, a les 21.30h

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: