Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Gili obre la porta a candidatures territorials conjuntes amb Liberals i SDP

www.andorradifusio.ad

Rosa Gili creu que, com a mínim, cal reflexionar la possibiltiat de fer candidatures territorials conjuntes amb els liberals i SDP. La consellera general del PS ha recordat al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, que el sistema electoral premia la governabiltiat per damunt de la representació. I això dificulta majories alterantives per fer avançar el país. Ara bé, té clar que els socialdemòcrates no canviaran la ideologia i que la decisió s'ha de prendre en l'àmbit de partit.

Un cop ha renovat l'executiva, el PS es reunirà amb SDP per estudiar l'oferiment de fer candidatures territorials conjuntes amb Liberals d'Andorra i els progressistes. La consellera Rosa Gili creu que cal reflexionar sobre aquesta possibilitat. Perquè podria ser la fórmula d'evitar una nova majoria demòcrata i fer avançar el país en certs aspectes.

A Ràdio Nacional, ha recordat que personalment no es tanca a res, tot i deixar clar que és una decisió que ha de prendre el partit i que "tenim la ideologia molt clara, sabem què volem i no ho canviarem". Ara bé, justifica la reflexió "vist que amb aquest sistema electoral hi ha molt poca gent que vota i hi ha parròquies que amb poquíssims electors tene un pes descomunal".

Pel que fa a la proposta que el Govern farà a la Comissió Europea dilluns, vol creure que serà possible mantenir l'estatus del tabac durant trenta anys.

Entrevista completa a la consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, a l'Ara i Aquí:Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Albert Aymamí

Comparteix: