Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els comuns rebran 54,6 milions del Govern els dos propers anys

www.andorradifusio.ad

54,6 milions d´euros. És la xifra que els comuns rebran els dos propers anys en concepte de transferències, fruit de l´acord amb el Govern. Es tracta d'´una quantitat a mig camí entre les pretensions de totes dues parts. El pacte s´ha de segellar en una darrera reunió d´aquí a dues setmanes.

Després de negociar matí i tarda, ahir el Govern i els comuns van arribar a un acord sobre les transferències. Antoni Martí va proposar congelar-les en 52 milions els dos anys vinents. Finalment es va acordar arribar als 54,6 milions, una xifra intermèdia entre el què volia el Govern i els 60 que es calcula que pertocaven als comuns l'any vinent.

A falta de presentar l'acord als consellers comunals i al Consell General, el pacte es tancarà definitivament quan ambdues parts es tornin a reunir d´aquí a dues setmanes.

El document que s'aprovarà aleshores també resoldrà la qüestió de les competències. La solució passa per fer canvis en lleis concretes per aclarir qui ofereix cada servei en el cas de les competències impròpies, sense entrar a modificar la llei de competències, tal com volia inicialment l'executiu.

Informa: Andrés González-Nandín/Gemma Rial     Imatge: Meri Bellosta/Cristina Jubete     Locució: Rosa Alberch

Comparteix: