La història clínica compartida preveu més professionals externs i centres de proves

www.andorradifusio.ad

La història clínica compartida que treballa el Departament de Salut tindrà diferents nivells de consulta i preveu incorporar més professionals externs i centres de proves. En un exercici de transparència, l'usuari podrà demanar la consulta o modificació que s'hagi fet del seu expedient. Se n'ha parlat avui a La Rotonda.

Properament s'aprovarà el reglament d'història clínica compartida, una eina mèdica i legal en què es recull la informació necessària per a l'atenció del pacient: proves, visites a metges i especialistes i tractaments.

Ara s'està adaptant una eina que ja s'utilitzava a l'hospital. Els professionals de primària seran els primers a fer formació i posteriorment el personal administratiu. El recurs es vol obrir a professionals externs de l'hospital i a empreses de proves com laboratoris i centres d´imatge, però no tothom tindrà els mateixos privilegis sobre la informació.

La coordinadora de recursos sanitaris del Ministeri de Salut, Odile Sarroca, ha explicat que "hi ha uns perfils professionals que varien segons dest d'on accedeixis". A més, també ha comentat que "és una eina que permet definir molt bé els perfils".

A més, en un exercici de transparència, l'usuari tindrà la possibilitat de demanar un resum de les entrades, modificacions i consultes del seu expedient.

Sarroca ha remarcat que "qualsevol consulta es podrà veure, tot deixa rastre. A partir del moment que entri en vigor els usuaris podran demanar una auditoria dels seus accessos a la història clínica".

La història clínica compartida és, amb el metge de referència, una eina que ha de permetre una millor atenció al pacient i l'optimització dels recursos sanitaris. Dilluns és quan comença el termini per aquesta elecció.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: David Ramos

Comparteix:

Els hortolans de la Margineda tanquen la temporada amb un dinar de germanor Martí recorda que cap altre comú ha reclamat sobre les transferències