Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Hongria dona ple suport a Andorra en la negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

Ple suport d´Hongria a l´acord d´associació que Andorra negocia amb la Unió Europea. El ministre d´Exteriors hongarès, de visita oficial, deixa clar que el seu país és un ferm defensor de l´ampliació de la Unió. Això sí, amb uns estats forts, sobirans i als quals se'ls respecti les particularitats. Tots dos estats han acordat negociar un CDI i un acord en matèria turística.

La visita oficial del ministre d´Afers Exteriors d´Hongria ha servit perquè el país centre-europeu expressi el ple suport a l´associació d´Andorra amb la Unió Europea.

Peter Szijjártó ha deixat clar, després de reunir-se amb el cap de Govern i la ministra d´Exteriors, que el seu país és partidari d´ampliar la Unió. Això sí, amb uns estats forts a qui se´ls respecti les particularitats nacionals. D´aquí que entengui perfectament les demandes que Andorra fa a Brussel·les de períodes transitoris i respecte a les especificitats. Ha assegurat estar interessat "a incloure una Andorra forta a la família europea en lloc d'una Andorra feble en la integració europea". Per tant, ha afegit,"sempre donarem suport a aquest enfoc en les negociacions". En aquest sentit ha anunciat que "pressionarem per accelerar-les i pressionarem les institucions europees perquè respectin les especificitats nacionals".

Una de les particularitats que entén és la demanda andorrana de limitar la lliure circulació de persones. En aquest punt, ha aprofitat per fer un discurs molt dur contra la immigració il·legal, que ha vinculat amb el terrorisme islamista a Europa.

D´altra banda, Andorra i Hongria han acordat negociar un conveni per evitar la doble imposició. De fet, el ministre hongarès ha dit que tots dos estats són aliats pel que fa a les polítiques de baixa tributació. I ha aplaudit l'obertura econòmica del Principat. En aquest sentit, ha rebutjat qualsevol intenció de Brussel·les d´harmonitzar fiscalment els estats membres.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Romagosa/Cristina Jubete

Comparteix: