Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Immobiliàries denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d'habitatge

www.andorradifusio.ad

Agents immobiliaris denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d´habitatge, ja que estarien donant més bones condicions financeres per als pisos que les entitats tenen en cartera. L´AGIA denuncia que això és competència deslleial. Pel que fa als preus del mercat, reconeixen que augmenten els lloguers i que, per tant, s´espera que la compra vagi a l'alça.

L´època de crisi econòmica ha provocat que els bancs tinguin una bossa de pisos important. La situació no és com la d´Espanya, on les entitats financeres s´han quedat amb la majoria del mercat immobiliari, però també està tenint afectació.

Des dels sector immobiliari han denunciat que els bancs estan oferint millors condicions de finançament per als pisos que tenen en la seva cartera, cosa que els donaria avantatge en el mercat de compravenda. "Han ofert a moltes immobiliàries la col·laboració, això ens consta. Però si ofereixen condicions de finançament superiors perquè es tracta de pisos seus seria una manera de competir deslleialment amb el sector", adverteix el president de l'AGIA, Jordi Galobardas.

Pel que fa als preus, a banda de l'increment de l´IPC del 2,6% en els lloguers, un creixement que consideren moderat, asseguren que els increments del 2017 no arriben als percentatges del 15 o el 20%.

Amb l´increment del lloguer, la perspectiva és que creixi el preu de compra, cosa que de moment no ha passat. "Hi ha una certa pressió a l'alça però els preus han continuat estables, això és el que nosaltres veiem", segons Galobardas.

L'AGIA, que aquest dimarts tenia reunió de junta, està realitzant un estudi del mercat immobiliari per conèixer les xifres reals, l'objectiu és tenir-lo enllestit a mitjan 2018.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: