Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Ja no és imprescindible una titulació o experiència laboral per venir a treballar a Andorra

www.andorradifusio.ad
El Govern flexibilitzarà la contractació de persones que no puguin acreditar una titulació de caràcter estatal o una experiència mínima. En aquests casos, la contractació es podrà efectuar si els empresaris assumeixen els costos de la formació per al càrrec que volen ocupar els nouvinguts. A més s'ha anunciat una nova quota d'autoritzacions d'immigració per a 259 autònoms.
Després de reunir-se amb el sector empresarial, el Govern modificarà el reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de les autoritzacions de treball fronterer. El nou text preveu que, en cas de no poder acreditar una titulació de caràcter estatal o una experiència mínima d'un any, es podrà contractar un treballador sempre que l'empresari n'assumeixi la formació. La mesura, que té per objectiu flexibilitzar la contractació dels sectors amb quota oberta, només s'aplicarà a les persones comunitàries i d'estats amb convenis bilaterals.

"Hi ha una possibilitat subsidiària que permet igualment contractar al treballador: que l'empresari presenti un pla de formació al Servei d'Immigració i que signi un compromís de formació", ha explicat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

D'altra banda, i per fomentar la inversió estrangera, el Govern ha confirmat l'aprovació de 259 noves autoritzacions de residència i treball per compte propi.

Informa: Marc Guadilla

Comparteix: