Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Ja es pot volar a Madrid, Palma i Marsella des de la Seu d'Urgell

www.andorradifusio.ad

Aquest matí s'han iniciat els vols comercials des de l'aeroport d'Andorra-la Seu a Marsella, Madrid i Palma. Duraran un mes i serviran com a prova pilot per conèixer el mercat d'hivern.

A un quart de nou del matí el vol procedent de Marsella ha aterrat a la Seu d'Urgell amb els primers viatgers, una vintena. Entre ells, Albert Vinseiro, el promotor d'aquesta idea pilot. L'objectiu és atreure turisme d'hivern i revitalitzar la infraestructura aeroportuària. 

Pel que fa a l'ocupació, Vinseiro exlpica que "aquest cap de setmana tancarem prop del 70% amb les vendes d'última hora". Així, "assolirem l'objectiu del 60% que ens havíem marcat en aquesta prova pilot, estaríem contents". L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha afegit que servirà per "demostrar que des d'aquest aeroport es poden fer aquest tipus d'operacions mentre esperem que arribi l'homologació de l'Estat per fer aterratges amb instrumental".

Després d'una iniciativa similar, que es va intentar a l'estiu i que no va acabar de funcionar, ara s'han associat amb Twinjet per provar-ho de nou amb esquiadors que vulguin arribar a pistes d'una manera més còmoda i ràpida. Les tres línies que es proven van a Madrid, Palma i Marsella.  

De moment el trajecte que té més èxit uneix la Seu amb Palma. Ho és per dos motius: que els qui viuen a l'illa i volen anar a esquiar han d'agafar sí o sí un avió i aquesta és una bona opció per anar als Pirineus, i que hi ha molta gent d'Andorra i la zona que volen passar un cap de setmana on hi fa més calor".

Els passatgers que han viatjat en aquesta primera jornada de vols comercials, en destaquen la rapidesa i comoditat. Sobretot pel que fa a no haver de volar a un aeroport més llunyà i després haver de continuar el trajecte en vehicle.

L'enllaç amb vols xàrter amb aquestes destinacions durarà un mes. El preu és de 100 euros per trajecte i les combinacions permeten fer estades d'un, tres, cinc i set dies.

Informa: Judit Pedrós
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: