Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La modificació de la Llei dels agents de circulació vol garantir la mobilitat d'efectius entre parròquies

www.andorradifusio.ad

Antoni Martí ha presidit l'onzena diada dels agents de circulació que ha tingut la Massana com a parròquia amfitriona, tant de la missa com de l'acte central. Una diada que el cap de Govern ha insistit a qualificar de "nacional".

Antoni Martí ha presidit l'onzena diada dels agents de circulació que ha tingut la Massana com a parròquia amfitriona, tant de la missa com de l'acte central. Una diada que el cap de Govern ha insistit a qualificar de "nacional". I és que, al tomb del mig segle d'existència, els agents de circulació afronten un futur que estarà marcat per la nova llei del cos. Un text que ha de mostrar el camí per als pròxims 50 anys. Les modificacions legislatives inclouen, entre moltes altres coses, la necessitat d'invertir més i millor en la formació dels agents i, sobretot, a garantir la mobilitat d'efectius entre parròquies: "És trigarà el que es trigarà però un agent de circulació el que ha d'estar és al servei d'Andorra vol dir de tot el territori. Hi ha coses que s'han d'afinar per ampliar aquest bé que també és un objectiu de la llei de Funció Pública en el sentit que cal que hi hagi mobilitat entre les administracions comunals i el Govern d'Andorra", ha explicat Martí.

També la presidenta de la comissió interparroquial de circulació, Trini Marín ha assegurat que "en aquest nou mandat s'està començant a revisar la llei per veure aquesta mobilitat dels agents de circulació entre les parròquies."

Està previst que la modificació de la llei sigui una realitat l'any que ve. Homologarà les graelles entre tots els agents comunals, fet que facilitarà el procés de selecció mitjançant edictes i dotarà de més eines de formació el cos. La diada ha servit per premiar els anys de servei de tot un seguit d'agents de circulació. Ha destacat, per damunt de tots els guardons, l'homenatge que totes les autoritats han fet a Antoni Invernon i a Alfons Babot, els dos primers agents de circulació del país.

Informa: Jordi Cama Imatge: Josep Maria Garcia  Locució: Jordi Lorente

Informa: Jordi Cama Imatge: Josep Maria Garcia Locució: Jordi Lorente

Comparteix: