Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La promoció més nombrosa de la història de la policia es prepara per patrullar els carrers

www.andorradifusio.ad

33 nous agents de policia s'incorporaran aviat a les patrulles de seguretat ciutadana. Aquest serà el destí principal de la nova promoció del cos d'ordre, la més nombrosa de la història, que avui ha començat un període de formació de set mesos. El reforç de la plantilla permetrà reforçar les unitats especialitzades.

La policia ha celebrat aquest divendres al matí la cerimònia d'obertura de la formació de la 53a promoció del cos d'ordre. Es tracta de la promoció més nombrosa de la història, amb 33 nous agents, entre els quals només hi ha dues dones.

El director del cos, Jordi Moreno, explica que els nous efectius es destinaran a reforçar la seguretat al carrer, fet que permetrà alhora ampliar diversos grups especialitats, com el "control de fronteres, la policia judicial, i els destinats a antiblanqueig i delictes tecnològics".

La formació durarà set mesos, amb un període d'internament a l'alberg de la Comella i una formació especialitzada fora del país. La condició física dels nous agents serà una dels aspectes que més es treballarà, però n'hi han d'altres d'imprescindibles com "les tècniques d'intervenció, el dret penal i altres de més específiques per als seus llocs de treball", ha indicat el caporal de formació policia, Sergi Lechuga.

Actualment el cos d'ordre compta amb 219 agents. Tot i que la nova promoció és molt nombrosa la majoria cobriran baixes per prejubilació. De fet només hi ha cinc places de nova creació. Jordi Moreno ha assegurat que la policia haurà de seguir creixent, per la qual cosa l'any vinent s'hauran de crear noves places.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: