Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La reforma de DA incorpora l'arbitratge i la mediació en els conflictes laborals

www.andorradifusio.ad

Els Demòcrates defensen que la reforma va més enllà d´abaratir l'acomiadament i subratllen la regulació del dret de vaga i d'acció patronal i sindical. Introdueixen la figura de l´arbitratge i la mediació per als conflictes col·lectius i creuen que aquests textos afavoriran la creació de sindicats en l'àmbit privat.

"Reduir tres lleis laborals a dir que s'abarateix l'acomiadament no fa justícia. Els textos inclouen moltes novetats i es regula per primer cop l'article 19 de la Constitució: el dret de vaga". Així de clar ha estat aquest dimecres el conseller demòcrata al programa 'Ara i aquí' d'RTVA.

A banda d´abaratir l'acomiadament improcedent, també es redueix el preavís, que per part de l'empresari passa de 90 a 30 dies, i per al treballador de 30 a 15. Segons els taronges, això afavoreix totes dues parts.

Pel que fa al dret de vaga, s'introdueix la mediació i l'arbitratge com a instruments clau dins la negociació entre empresaris i treballadors.

Finalment, Bardina ha defensat que la nova llei d'acció patronal i sindical permet més representació dels treballadors i que afavorirà l'acció de sindicats privats.

Entrevista completa al conseller de DA Josep Anton Bardina a l'Ara i Aquí:Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Cristina Jubete

Comparteix: