Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

Una delegació de l’Entente des Causses-et-Cevennes es troba al pa

Una delegació de l’Entente des Causses-et-Cevennes es troba al país per avaluar la possibilitat d'un agermanament amb la vall del Madriu-Perafita-Claror que es podria fer efectiu el 2018.

L'objectiu és intercanviar experiències amb dues zones que estan catalogades com a patrimoni de la humanitat, fomentar l’assistència tècnica mútua i, sobretot, establir llaços de gran força.

Els agermanaments entre béns catalogats com a Patrimoni de la Humanitat és habitual, ja que la Unesco promou l'associació o l'agermanament com una manera de fomentar l'intercanvi d'informació i experiència, entre països que sovint, però no sempre, tenen configuracions i reptes similars. Causses-i-Cevennes són dos territoris del sud del massís central francès que s’estenen sobre més de 302.319 hectàrees. Configuren paisatges de muntanya i valls profundes representatives de la relació entre els sistemes agropastorals i el seu entorn, especialment a través de les rutes de la transhumància.

Tal com posen en relleu des de la comissió de gestió de la vall del Madriu, un possible agermanament permetria compartir experiències i models de gestió en matèria cultural i patrimonial, crear una xarxa de cooperació i solidaritat amb la qual es poguessin impulsar camps de treball o accions conjuntes de voluntariat, i crear sinergies d’intercanvi turístic, científic i cultural. Això es materialitzaria a través d’intercanvis tècnics, de personal o, fins i tot, de joves entre escoles, amb la creació de projectes d’investigació, publicacions conjuntes o exposicions itinerants, entre d'altres.

Nova senyalització de la vall del Madriu

Durant la visita ambé s'ha presentat la senyalització interpretativa i de les entrades en tot el territori, per la qual s'ha fet un concurs nacional. En total s'instal·laran nou senyals a les entrades de la vall i tretze senyals interpretatius a l’interior del territori protegit, en llocs clau com Ràmio, l’Estall Serrer, Perafita o la presa de l’Illa.

Es començaran a instal·lar la propera primavera, quan la climatologia ho permeti. Els alumnes del Lycée Comte de Foix participaran en l'elaboració de dos d’aquests senyals.Informa: Agència ANA
Imatge: Vall del Madriu-Perafita-Claror

Comparteix: