- Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'accés a França es manté tancat i el risc d'allaus se situarà demà en el nivell 5

  Noticies » Societat   24 de febrer, 2015
www.andorradifusio.ad
Els accessos a França estaran tancats, almenys, fins dijous, segons preveu protecció civil. Lluny d´amainar, el temporal de neu s´aguditzarà demà, amb vents que podrien arribar als 100 quilòmetres per hora a les cotes altes. Amb aquestes condicions l´esquí escolar ha quedat anul·lat.
Els problemes que avui ha ocasionat el temporal podrien augmentar les pròximes hores. Es preveu que el vent sigui encara més intens a partir dels 1.500 o 1.600 metres. Les conseqüències de la virulència amb la qual bufava avui, l´han comprovat els escolars que aquest matí intentaven equiar a Soldeu. Els accessos amb França han quedat tallats a la 1 de la tarda, una situació que es preveu que es mantindrà, com a mínim, fins dijous.Francesc Areny, Director Protecció Civil: " Veient les previsions meteorològiques és possible que quedi tancat demà tot el dia i veurem dijous. Hi ha previsió de molta neu i molt de vent, veig difícil que les pròximes 24 hores es pugui obrir aquest accés". Davant la situació, el Govern ha anul·lat l´esquí escolar per demà. Les fortes nevades registrades des d´ahir a la nit, que podrien anar en augment en les properes hores, faran que s´acumuli més d´un metre de neu. Això provocarà que el risc d´allau pugi fins a 5, la cota màxima. Per aquest motiu durant tot el dia d´avui s´han fet tirs d´allaus a la carretera de Soldeu i a la vall d´Arinsal.Francesc Areny, Director Protecció Civil: "Hi haurà molt transport de neu, molta formació de noves plaques i això fa que el nivell d'allau ha pujat aquesta tarda, hem passat a nivell 4. I veurem demà si mantenim a nivell 4 o en funció de la neu i el vent hem de pujar a nivell 5" . Finalment protecció civil demana molta prudència per transitar per tota la xarxa viària del país i recorda l´obligació de portar equipaments especials.Informa: J. A. Sarmiento ImtgesJ. Seabra / Ll. Dejuan Imatges Cedides: Jessica Ramos