- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'accés a França es manté tancat i el risc d'allaus se situarà demà en el nivell 5

  Noticies » Societat   24 de febrer, 2015
www.andorradifusio.ad
Els accessos a França estaran tancats, almenys, fins dijous, segons preveu protecció civil. Lluny d´amainar, el temporal de neu s´aguditzarà demà, amb vents que podrien arribar als 100 quilòmetres per hora a les cotes altes. Amb aquestes condicions l´esquí escolar ha quedat anul·lat.
Els problemes que avui ha ocasionat el temporal podrien augmentar les pròximes hores. Es preveu que el vent sigui encara més intens a partir dels 1.500 o 1.600 metres. Les conseqüències de la virulència amb la qual bufava avui, l´han comprovat els escolars que aquest matí intentaven equiar a Soldeu. Els accessos amb França han quedat tallats a la 1 de la tarda, una situació que es preveu que es mantindrà, com a mínim, fins dijous.Francesc Areny, Director Protecció Civil: " Veient les previsions meteorològiques és possible que quedi tancat demà tot el dia i veurem dijous. Hi ha previsió de molta neu i molt de vent, veig difícil que les pròximes 24 hores es pugui obrir aquest accés". Davant la situació, el Govern ha anul·lat l´esquí escolar per demà. Les fortes nevades registrades des d´ahir a la nit, que podrien anar en augment en les properes hores, faran que s´acumuli més d´un metre de neu. Això provocarà que el risc d´allau pugi fins a 5, la cota màxima. Per aquest motiu durant tot el dia d´avui s´han fet tirs d´allaus a la carretera de Soldeu i a la vall d´Arinsal.Francesc Areny, Director Protecció Civil: "Hi haurà molt transport de neu, molta formació de noves plaques i això fa que el nivell d'allau ha pujat aquesta tarda, hem passat a nivell 4. I veurem demà si mantenim a nivell 4 o en funció de la neu i el vent hem de pujar a nivell 5" . Finalment protecció civil demana molta prudència per transitar per tota la xarxa viària del país i recorda l´obligació de portar equipaments especials.Informa: J. A. Sarmiento ImtgesJ. Seabra / Ll. Dejuan Imatges Cedides: Jessica Ramos