- Ja no queda cap entrada per poder veure ´Scalada Vision´ del Cirque du Soleil. Quan encara queden 6 representacions, l´objectiu d´igualar els 100.000 espectadors de la temporada passada és més a prop. Els organitzadors es mostren satisfets amb l´alt volum d´ocupació d´aquest estiu. La majoria de funcions han penjat el cartell d´entrades exhaurides - Des del dijous la part alta del poble de Pal compta amb una xarxa antidespreniments instal·lada a petició del Govern i del comú per garantir la seguretat. Els veïns del quart de Pal han expressat el seu malestar, ja que consideren que els informes que s´han fet no són prou exhaustius, ni actuals i creuen que hi ha interessos privats. - Els bombers han hagut d´actuar en un incendi que s´ha declarat al número 52 de l´Avinguda Fiter i Rossell d´Escaldes-Engordany. El foc s´ha iniciat en una habitació d´un dels habitatges. El fum ha obligat a desallotjar tot l´edifici, com a mesura de precaució. Mitja hora després la situació s´ha donat per controlada sense que s´hagin de lamentar danys personals. A hores d´ara es desconeixen les causes que han provocat el foc. - Ordino consultarà els ciutadans a través de l´aplicació "Ordino és viu". Aquesta servei s´inclourà en properes actualitzacions d´aquesta aplicació, que permet tenir un canal bidireccional de comunicació entre el comú i els habitants de la parròquia. L´aplicació compta ja amb gairebé 600 descàrregues. - Com cada any amb l´arribada de l´estiu el nombre d´abandonaments de gossos es triplica. Malgrat l´enduriment del codi penal Andorra no n´és una excepció. Una situació traumàtica per als animals que es produeix en un període en què les temperatures són força elevades. Els que tenen més sort acaben en famílies d´acollida, d´altres entren a les gosseres i els menys afortunats moren al carrer. - Diversos rius comptaran en els propers mesos amb noves estacions hidrològiques i climàtiques. El Govern licitarà les instal·lacions amb l´objectiu d´analitzar, per exemple, el cabal dels rius i poder actuar adequadament en casos de crescuda. Actualment, només tres rius del país tenen alguna instal·lació en el seu curs. - Domini andorrà en la triatló dels Andorra Outdoor Games pel que fa a la categoria femenina. Laurence Lestang ha estat la vencedora seguida de la també andorrana Laura Camps, totes dues del club triatló Serradells. El més ràpid en categoria masculina ha estat Òscar Martínez.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'Art Camp redueix durada i participants

  Noticies » Cultura   26 de febrer, 2014
www.andorradifusio.ad

La comissió nacional andorrana per a la UNESCO ha presentat la quarta edició de l´Art Camp-Colors per al planeta, la trobada d'artistes plàstics d'arreu que un any més es farà a Ordino. Enguany se´n redueix la durada i el nombre de participants. De les places disponibles, dues seran per a artistes andorrans, les obres dels quals s´exhibiran al país i també en exposicions itinerants.

La quarta edició de l´Art Camp-Colors per al planeta es farà un any més a Ordino. Enguany, però, s´escurça la durada a 10 dies, del 14 al 24 de juliol, i es redueix el nombre de participants de 35 a 25 artistes. La comissió nacional de la UNESCO reserva dues d´aquestes places per a artistes andorrans, amb la voluntat de combinar la participació d´un artista experimentat amb la d'un altre més jove. El comissari de l'esdeveniment, Faust Campamà, assegura que no cal que els participants hagin exposat, sinó que l'Art Camp "és un estímul per gent que estigui estudiant belles arts, que tenen possibilitats de compartir els seus treballs amb gent amb molta experiència".

La resta d´artistes s'escolliran entre candidatures de tot el planeta. I és que l'objectiu és fomentar l´intercanvi cultural i artístic. Els dies que els artistes de l'Art-Camp siguin a Ordino crearan obres que s'exhibiran al país i que també formaran part d'exposicions itinerants. Els artistes andorrans que vulguin aspirar a participar-hi poden fer arribar la sol·licitud fins al 15 de març.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: J.M.Garcia-Alca Films