- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'Art Camp redueix durada i participants

  Noticies » Cultura   26 de febrer, 2014
www.andorradifusio.ad

La comissió nacional andorrana per a la UNESCO ha presentat la quarta edició de l´Art Camp-Colors per al planeta, la trobada d'artistes plàstics d'arreu que un any més es farà a Ordino. Enguany se´n redueix la durada i el nombre de participants. De les places disponibles, dues seran per a artistes andorrans, les obres dels quals s´exhibiran al país i també en exposicions itinerants.

La quarta edició de l´Art Camp-Colors per al planeta es farà un any més a Ordino. Enguany, però, s´escurça la durada a 10 dies, del 14 al 24 de juliol, i es redueix el nombre de participants de 35 a 25 artistes. La comissió nacional de la UNESCO reserva dues d´aquestes places per a artistes andorrans, amb la voluntat de combinar la participació d´un artista experimentat amb la d'un altre més jove. El comissari de l'esdeveniment, Faust Campamà, assegura que no cal que els participants hagin exposat, sinó que l'Art Camp "és un estímul per gent que estigui estudiant belles arts, que tenen possibilitats de compartir els seus treballs amb gent amb molta experiència".

La resta d´artistes s'escolliran entre candidatures de tot el planeta. I és que l'objectiu és fomentar l´intercanvi cultural i artístic. Els dies que els artistes de l'Art-Camp siguin a Ordino crearan obres que s'exhibiran al país i que també formaran part d'exposicions itinerants. Els artistes andorrans que vulguin aspirar a participar-hi poden fer arribar la sol·licitud fins al 15 de març.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: J.M.Garcia-Alca Films