L'empresa Cimera vol convertir Andorra en un pol d'investigació biotecnològica

www.andorradifusio.ad

La investigació biotecnològica avança a Andorra amb la creació de dues empreses d'aquest camp. Una d'elles és Cimera, que compta amb l'exdirector del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya i el doctor andorrà Miquel Àlvarez Marfany, vol ser un pol d'atracció de talent amb la creació d'una fundació, dedicada a l'ensenyament i la recerca. Entrarà en funcionament després de l'estiu.

Un polígon industrial de Sant Julià de Lòria s'està transformant en el que serà un dels laboratoris més grans d'Europa per al processament i emmagatzematge de mostres de sang de cordó umbilical. Cimera serà possible gràcies a la inversió de 3 milions d'euros provinents de capital privat, tant andorrà com forà. Però a banda del processament d'aquestes cèl·lules mare, Cimera vol fer una aposta molt forta per la formació i la investigació, a través d'una fundació vinculada a l'entitat. El doctor Miquel Álvarez Marfany destaca que "Andorra dedica una gran part dels seus recursos a l'educació i dóna el seus fruits" perquè s'han adonat "que hi ha molta gent preparada en biotecnologia" i creuen que molts estaran interessants en treballar en aquest projecte.

Faran falta molts anys perquè tot aquest esforç doni resultats que aportin notorietat al país en el camp de la biotecnologia, però a través d'uns criteris d'excel·lència molt estrictes els responsables ho veuen possible. Tot això mentre, en paral·lel, una altra empresa està fent una altra aposta forta: Bio Valira SL. En aquesta competència, des de Cimera veuen noves oportunitats. Álvarez Marfany creu que "es creen sinergies entre aquests projectes i és bo per al país perquè un sol projecte aïllat no tindria tanta sortida com si són diversos, encara que inicialment semblen similars".

El desenvolupament d'aquest tipus d'empreses obligarà a una revisió del marc legislatiu andorrà i a l'adopció d'altres mesures que ja s'estan portant a terme, com la creació d'un Comitè Nacional de Bioètica. Cimera és conscient del debat que generen aquest tipus d'investigacions i és per això que ja ha creat el seu propi comitè intern de bioètica.

Informa: Rubén Carcellé

Comparteix:

L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés de Pallerols a la presó Sangrà es mostra a favor de despenalitzar l'avortament