Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

L'excap de Govern Marc Forné contradiu les afirmacions de Matas Zapata

www.andorradifusio.ad

La tolerància amb l´evasió fiscal és una qüestió que afecta Espanya, no pas a Andorra. Ho ha defensat l´excap de Govern, Marc Forné, després de la compareixença al Parlament de Catalunya de l´extinent de la guàrdia civil José Matas Zapata pel 'cas Pujol'. Forné ha negat cap acord informal entre els dos estats per permetre l´evasió de diner negre i ha destacat la lluita d'Andorra contra el blanqueig de diners de procedència criminal.

L´excap de Govern Marc Forné ha negat cap acord tàcit entre Andorra i Espanya per tolerar l´evasió fiscal. Ha contradit així a les declaracions de l´extinent de la guàrdia civil destinat a Andorra durant 20 anys, José Matas Zapata, que ahir va comparèixer al Parlament de Catalunya pel 'cas Pujol'. Matas va parlar d'una trobada amb Forné a Madrid per tractar aquest tema. 

Forné ha afirmat que l'evasió fiscal és una qüestió només d'Espanya i ha negat conèixer algunes pràctiques com aquesta relatades per Matas. L'excap de Govern ha destacat el compromís d'Andorra amb la lluita contra el blanqueig de diners des dels anys 90 i ha afegit que durant anys va intentar fer entendre a Espanya les dimensions d'Andorra.

Per la seva banda, la CUP ha insistit en la compareixença de persones relacionades amb Andorra a la comissió d'investigació del Parlament català. Concretament ha demanat una ampliació per cridar quatre directius de les filials d´Andbank i BPA a Espanya.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Marta Paixà

Comparteix: