Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Marc Forné avala el procés de primàries de Liberals d'Andorra

www.andorradifusio.ad

L´ex-cap de Govern liberal Marc Forné defensa el procés de primàries al partit. S´ha mostrat contrari a aliances amb altres partits per les eleccions generals, malgrat que n´hi pugui haver alguna de parroquial puntual. Forné també ha parlat durament de les negociacions amb Europa, que considera que perjudiquen el país.

L´ex-cap de Govern Marc Forne creu que ja no es pot fer política com fa 30 anys, que les xarxes socials han canviat l´escenari i que cal convèncer l´electorat per posar fi a l'abstenció. Aquest ha de ser l´objectiu dels liberals, i ho ha de ser a través d´un programa consolidat i amb una ideologia clara, que segons ell, els diferenciï de la plataforma de Demòcrates per Andorra.

Per això, s´ha mostrat a favor del procés de primàries iniciat al partit.També és favorable a que hi hagi un candidat consolidat pel congrés del partit. "El més important és fer el programa", ha dit afegint que triar el candidat amb temps ho permet.

Malgrat considerar que hagués calgut més activitat parlamentària de Liberals, Forné ha recordat que Josep Pintat va ser un bon candidat fa quatre anys, quan, de fet, no n´hi havia.

Pel que fa a les aliances amb altres partits per a les eleccions, a banda d'algunes puntuals en certes parròquies, Forné s'hi ha mostrat en contra.

Quant a les negociacions amb Europa, l'ex-cap de Govern ha estat crític, sobretot pel que fa a la lliure circulació de persones i al tabac, Reconeix que no li agraden les moratòries i que no es refia d'Europa: "No me'ls crec".

Pel que fa a la possibilitat de fixar un diferencial de preu del 30% respecte els estats veïns, Forné ha criticat que el diferencial entre França i Espanya és més elevat i creu que aquestes mesures poden ofegar el país.

Entrevista completa a l'ex-cap de Govern, Marc Forné, a l'Ara i Aquí:Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Albert Aymamí

Comparteix: