Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Marc Pons és el nou director de la Fundació ActuaTech

El patronat de la Fundació ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra T

El patronat de la Fundació ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra Telecom, FEDA i Universitat d’Andorra) ha nomenat Marc Pons com a nou director de l’entitat. Pons és enginyer en telecomunicacions, màster en Enginyeria Ambiental i Energies Renovables i doctor en Ciència i Tecnologia per la UPC i la Universitat McGill de Mont-real. També dirigeix l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), càrrec que va adoptar en substitució de l'ara ministre d’Educació i Enseyament Superior, Eric Jover.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Marc Pons s’ha especialitzat en la recerca i la innovació en l’àmbit de la neu i la muntanya i en la modelització de sistemes en diferents àmbits com l’energia, la mobilitat, les dinàmiques del turisme i l’aigua. També ha treballat i col·laborat en diversos projectes internacionals (al Canadà, els Estats Units, Àustria, Suïssa, França i Itàlia), és investigador associat de la Universitat Politècnica de Catalunya, cap d'àrea al Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) i cofundador de Nivorisk Innovation.

A l’OBSA ha desenvolupat diversos projectes en l’àmbit del canvi climàtic i l’energia. Entre els projectes destaquen l’estudi conjunt amb la Universitat de Waterloo i la Universitat d’Innsbruck per avaluar la vulnerabilitat del turisme de neu i dissenyar estratègies d’adaptació a la variabilitat climàtica pels Pirineus, algunes regions del Canadà i Àustria. També avalua el potencial solar tèrmic i fotovoltaic de les cobertes dels edificis d’Andorra. Pons és conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sosteniblitat del comú d'Ordino.

Informa/foto: Agència ANA

Comparteix: