Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Martí convida els grups a fer "una reflexió" conjunta sobre el futur de les pensions

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern vol implicar tot l'arc parlamentari en la reforma del sistema de pensions per garantir-ne el futur. Antoni Martí convida els partits a reflexionar conjuntament per consensuar algunes de les mesures que planteja la CASS. Martí demana que no se'n faci política i admet, com diu la CEA, que abans d'augmentar les cotitzacions cal reduir la despesa sanitària.

Antoni Martí enviarà una carta a les forces polítiques en què les convida a reflexionar sobre les pensions. El consell d´administració de la CASS ha alertat que les reserves del fons de jubilació s'esgotaran el 2037 i ha plantejat mesures per garantir-ne el futur. "Al final de legislatura és difícil prendre més decisions. Evidentment, hi ha una reforma que s'ha de posar en curs, que és veritat que és difícil, i tots ho hauríem de reflexionar. Invito als grups parlamentaris a reflexionar amb el Govern i al voltant de les propostes de la CASS i l'oposició amb un debat serè. Penso que faig bé com a cap de Govern d'oferir això i després cadascú és lliure a les eleccions d'exposar o de fer els seus plantejaments", insisteix Antoni Martí.

Martí ha reconegut que paral·lelament el Govern ha de tirar endavant la reforma sanitària amb el metge referent i la història clínica compartida. I ha acceptat, com li retreia el president de la CEA, que abans d'augmentar cotitzacions cal ajustar la despesa de la CASS. "La gent no entendrà que es faci un augment de les cotitzacions si no s'ha racionalitzat no en detriment de la qualitat i la lliure elecció, sinó una mica, com deia el senyor Altimir de forma segurament més vehement que ho faré jo, disfuncions del sistema", reconeix.

El cap de Govern deixa clar que les mesures per les pensions hauran de ser equilibrades. És a dir, que siguin suportades tant pels assalaritats com pels empresaris.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Marta Paixà

Comparteix: