La Massana ha aprovat el pressupost per al 2015, lleugerament superior als 12 milions d´euros. Preveu un superàvit de 50 mil euros i una reducció de l´endeutament pròxima al milió a nivell comunal i d1´7 milions pel que fa a EMAP. Si s´acompleix, en els últims 4 anys de mandat, l´endeutament del comú s´haurà rebaixat en més de deu milions d´euros.  -  El Consell General ha aprovat els projectes de llei de l´embargament i del saig, que han de permetre descarregar de feina els batlles. Sobre la figura del saig, el PS s´ha abstingut, ja que considera que introdueix una privatització parcial de la justícia. Amb la llei del saig es vol agilitzar l´execució d´actes administratius que s´acumulaven a la Batllia.  -  Previsions econòmiques esperançadores per al 2015. Així ho deixa entreveure l´informe semestral que ha presentat avui BPA. Tot i que l´economia del país està íntimament lligada a la dels països de l´entorn, els darrers mesos Andorra no s´ha vist gaire afectada per la feblesa de la Unió Europea.  -  El president del grup parlamentari Mixt Jaume Bartumeu ha explicat que el pacte proposat per Miquel Alís entre SDP i els Liberals serà difícilment assumible. Les divergències programàtiques, sobretot en relació amb l´IRPF i l´associació amb la Unió Europea. Bartumeu matisa que l´oferiment d´aliança parteix dels Liberals.  -  Les forces polítiques acceleren l´engranatge electoral una setmana abans de Nadal. DA va fer una demostració de força ahir a la nit a Escaldes, on van quedar proclamats els candidats a la llista territorial. Repetiran Miquel Aleix i Vicenç Mateu. El cap de Govern sosté que els taronges presentaran candidatura a les set parròquies.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré