La jornada de vaga dels duaners ha transcorregut amb normalitat als dos punts fronterers. Han entrat una mica més de la meitat dels vehicles del que és habitual. Aquest divendres s´haurà de recuperar part de la feina que ha quedat per fer.   -  Els sindicats de la funció pública s´han concentrat a la plaça del Consell General per expressar el rebuig a la reforma dels complements de pensió dels funcionaris. Més d´un centenar de treballadors públics han escridassat el cap de Govern i tot l´equip de ministres quan han arribat al Consell. Posteriorment han seguit el debat des de l´hemicicle, on han aplaudit les intervencions de l´oposició i han xiulat el ministre de Finances i Funció Pública. El síndic els ha acabat desallotjant.  -  Les joves promeses rebran més diners del programa de beques d´alt rendiment per a esportistes. Les retirades de Laura Soulié, Sophie Dusotoir i Kevin Esteve, tots de l´apartat elit de les beques ARA, fa que aquest any es destinin més fons per als més joves. Comptant tots els programes, hi ha cent persones becades.  -  El projecte de revisió del Pla d´Ordenació i Urbanisme de la Massana ha tornat a revifar el debat sobre el model constructiu de la parròquia, en referència a diverses unitats urbanístiques sobre les quals es van autoritzar convenirs anteriors que permeten l´edificació de fins a 14 plantes d´altura. Es tractava d´una mesura compensatòria per la cessió de terrenys on s´havia d´ubicar l´edifici projectat per l´arquitecte Frank Ghery.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré