El jutge de l´Audiència nacional espanyola Pablo Ruz cursarà una nova comissió rogatòria a la justícia andorrana pel ´cas Pujol´. La petició estaria motivada per una transacció de 2,4 milions d´euros feta per Jordi Pujol Ferrusola a l´agost. D´altra banda, Ruz ha citat per al 12 de novembre onze persones que haurien col·laborat en les activitats que s´investiguen del fill gran de l´expresident català.  -  Es tracta de malària. Aquests són els resultats de les anàlisis fetes al pacient armeni sospitós d´haver estat en contacte amb el virus. Per tant, tal com ja es preveia, se li continuarà aplicant el tractament per a la malària. Se seguirà molt pendent de l´evolució i se li faran noves anàlisis en les properes hores per tenir la confirmació definitiva del negatiu.  -  Joan Carchat compta les hores per a la primera participació en una prova del Mundial de ral·lis, el Catalunya-Costa Daurada. Per a l´ordinenc serà la culminació a una trajectòria meteòrica, que va començar fa tot just 5 anys al Volant RACC. El repte de Carchat serà completar les quatre jornades de competició que arrencaran demà.  -  El Sindicat de Funcionaris de Duana ha canviat la vaga de zel que tenia previst dur a terme per una vaga de dues hores. D´aquesta manera vol protestar contra la llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris. La vaga es farà des de les 10 del matí a migdia aquest dijous i divendres.   -  La majoria dels usuaris del centre sociosanitari el Cedre estan igual o pitjor que abans de la fusió amb el Solà d´Enclar. Així ho reflecteix una enquesta elaborada pel CRES per avaluar el grau de satisfacció dels residents, els familiars i els treballadors. L´enquesta posa en relleu les tensions laborals suscitades per la reagrupació a causa dels torns i la manca de personal, qüestions que han repercutit en la valoració de l´atenció dels residents.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré