Dues-centes persones han participat en la primera Diada laurediana de la sostenibilitat. Petits i grans han plantat un centenar d´arbres i han netejat el bosc. Tot a la cota 1.600 de Naturlàndia. Entre la tirolina, l´AirTrek i altres activitats, alumnes de 8 i 9 anys dels tres sistemes educatius, del centre de Formació Professional i padrins de la Llar de Lòria plantaven pins negres i bedolls a la cota 1.600.  -  El resident espanyol ingressat a l´hospital Clínic de Barcelona continua en observació en una zona d´aïllament i se l´ha sotmès a una segona prova, de la qual se sabrà el resultat entre aquest dimecres i dijous i que hauria de servir per descartar definitivament l´Ebola.  -  Des d´avui ja està disponible la xarxa mòbil de quarta generació d´Andorra Telecom: el 4G. Un nou servei que en un primer moment estarà disponible a totes les capitals de parròquia i al Pas de la Casa. De moment però no tots els terminals el podran utilitzar per incompatibilitats. Això exclou, per exemple, els models iPhone 5 o inferiors de la marca Apple. A més, s´està pendent que la marca Samsung certifiqui la xarxa.  -  La ministra d´educació, Roser Suñé, ha inaugurat avui el curs acadèmic de la Universitat d´Andorra. Enguany, com a novetat principal es poden cursar dos màsters en el marc del pla Bolonya i formacions adaptades a les necessitats del país. L´acte ha comptat amb una conferència inaugural del periodista català Antoni Bassas.  -  L´executiu no decidirà fins demà els serveis mínims que s´aplicaran als centres escolars amb motiu de l´aturada anunciada pel sindicat de l´ensenyament públic. Una aturada per protestar contra la reforma de les pensions de jubilació que afectarà majoritàriament l´Escola Andorrana durant la primera hora lectiva de dijous. La ministra d´Educació diu que el Govern tindrà en compte els drets dels treballadors, però també de les famílies.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré