- El 32% de les malalties mentals que es detecten entre adults arreu del món corresponen, per aquest ordre, a angoixa, fòbies, depressió i trastorns de personalitat. Demà se celebra el Dia mundial de la salut mental i com a preàmbul durant tota la setmana el SASS ha organitzat un cicle d´actes que han s´han tancat avui amb la conferència del catedràtic en psiquiatria Antoni Bulbena.- Segueixen les accions d´Andorra Turisme per posicionar el Principat com a referència de destinació turística de compres. Aquest primer cap de setmana, a més, coincideixen amb una altra oferta, la Nit Vivand. Segons el gerent, Betim Budzaku, és una situació excepcional propiciada per l´absència del pont de Tots Sants, però que servirà per sumar esforços.- El cap de setmana llarg, amb motiu de la festivitat del Pilar a Espanya, arriba amb una ocupació que en algunes parròquies superen el 95%. Tot i les bones dades, la Unió Hotelera preveu una tardor complicada a causa del canvi de dates de l´Andorra Shopping Festival.- L´altre gran focus de la discussió ha estat BPA. Josep Pintat i Victor Naudi han acusat el Govern d´actuar amb prepotència per tenir majoria sense tenir en compte ningú. Pere López denuncia que s´oculta molta informació sobre el cas. La majoria demòcrata acusa l´oposició d´utilitzar aquest tema per fer política.- BPA, les cotitzacions de la CASS i la reforma del mercat laboral han estat els temes centrals del debat parlamentari. Avui segona jornada del debat d´orientació política al Consell General. L´oposició s´ha mostrat crítica amb l´anunci del nou codi de relacions laborals, que segons diuen precaritza els contractes. El cap de Govern ha explicat amb més detall les noves modalitats que es volen introduir.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

  Noticies » Economia   24 de desembre, 2013
www.andorradifusio.ad
Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.
L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència.. Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.Informa: XTLV/ Anna Pifarré