Ordino acollirà aquest dissabte l´onzena edició de la Bicicletada Popular, en el marc dels actes programats per la Setmana europea de la mobilitat. Des del Centre Andorra Sostenible i el comú ordinenc s´espera una afluència d´uns 300 participants. Hi haurà dos recorreguts, de 8 i 16 quilòmetres, en un circuit urbà pel centre d´Ordino i fins a la Cortinada.  -  Aparcar a Escaldes-Engordany costarà, a partir de dilluns, la meitat amb la nova targeta AD+. Amplia, a més, fins a una hora la gratuïtat dels pàrquings en lloc de la mitja hora habitual. La targeta vol, en el futur, anar més enllà i introduir descomptes per als seus usuaris en cultura i oci.   -  Espanya i Andorra volen avançar de pressa en la negociació del CDI. Per això s´han previst dos blocs de reunions, el primer, la setmana vinent. El ministre portaveu, Jordi Cinca, preveu que el text estigui enllestit el trimestre que ve i que pugui ser sigant enguany. Cinca ha reconegut que si Mariano Rajoy visités Andorra al desembre, seria una bona ocasió per fer-ho.  -  Marc Oliveras ha anunciat que pateix una malaltia que l´obliga a deixar la competició temporalment. La jove promesa havia estat el millor esquiador nacional de l´última campanya. Oliveras pateix lupus, una malaltia autoimmune que l´obliga a fer una pausa en l´esport d´alt nivell.  -  L´ACODA diu que la construció s´estabilitza després d´anys de baixades. L´any passat el sector va tocar fons amb mínims històrics. Enguany s´ha aturat la destrucció de llocs de treball i el tancament d´empreses. D´altra banda, el gerent de l´Associació de Constructors aposta per la unió d´empreses per ser competitius.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré