- El ministre de Salut ha exposat al Consell General les línies bàsiques del pacte d´estat que proposa el Govern per a la reforma sanitària. Carles Álvarez ha subratllat que ha de garantir el futur i la qualitat del sistema. Tot i així, més enllà d´enumerar-les i establir un calendari, no ha entrat en el detall de les accions que l´executiu té pensades per reduir el dèficit sanitari. - Les actuals concessionàries del transport públic consideren poc aclaridores les explicacions del ministre portaveu. Les empreses que van presentar un recurs contra el concurs per la nova concessió segueixen pensant que cal un plec de bases més clar per una concessió que es pot allargar fins a 25 anys. - Els consellers Liberals del comú d´Encamp portaran al Superior l´afer de les retribucions als consellers de comú. Asseguren que no esperaven que la Batllia els donés la raó i tenen clar que, si cal, portaran l´afer fins al Constitucional. Creuen que amb la decisió presa per la majoria comunal se´ls vulneren drets fonamentals. La Batllia va determinar que el consellers Liberals s´havien excedit en la valoració jurídica de la qüestió. - La nova llei que regularà les asseguradores serà més exigent amb el sector i donarà més garanties als assegurats. El text en què treballa l´executiu endureix el requisits de capital mínim i crea un organisme supervisor. Es compliran així les exigències internacionals. La llei dóna més seguretat als clients amb la creació d´un fons de garantia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

  Noticies » Economia   24 de desembre, 2013
www.andorradifusio.ad
Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.
L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència.. Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.Informa: XTLV/ Anna Pifarré