- La Universitat d´Estiu d´Andorra torna a obrir portes demà dilluns, en la seva 32a edició i sota el títol "Europa, reptes de futur". Es faran diverses aproximacions a aquesta temàtica, tant des del vessant històric o econòmic, fins a l´antropològic. Com sempre, diversos professors especialitzats en Europa i vinguts d´arreu seran els encarregats d´impartir les classes. La primera jornada és demà i s´allargarà quatre dies, fins dijous.- Els veïns i comerciants de Santa Coloma diuen que els actes vandàlics d´ara fa uns dies no són fets aïllats. Segons han explicat alguns dels residents del poble, tot i que durant la festa major es van incrementar, cada setmana hi ha situacions similars. Reclamen que el comú no els presta l´atenció necessària i que això provoca que les situacions vandàliques es repeteixin cada cop més. - Els veïns del Pas de la Casa valoren positivament el fet de poder votar per primera en aquesta mateixa localitat a les eleccions comunals. Són uns 300 els qui tenen dret a vot i celebren poder assistir al col·legi sense que això interrompi la seva feina en una vila eminentment comercial. Altres lamenten, però, que el Pas sigui la gran oblidada pel Govern. - El nombre de telèfons mòbils continua augmentant sense pausa. Al país ja n´hi ha 68.200, un 6% més que al mes passat. Mentrestant, disminueix en un 4% el nombre d´usuaris dels serveis de telefonia fixa, que se situen en 45.000. D´altra banda, creixen els abonats a internet, en un 5% durant el mes de juliol, arribant als 29.000.- El Futbol Club Encamp va tancar ahir la participació a la UEFA Futsal Cup amb una derrota previsible davant del campió italià, el Pescara, per 6-0 i un regust agredolç per no haver pogut aconseguir cap victòria en els tres partits disputats. El campió andorrà iniciarà ara una nova etapa, sense Luis Marimón a la banqueta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

  Noticies » Economia   24 de desembre, 2013
www.andorradifusio.ad
Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.
L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència.. Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.Informa: XTLV/ Anna Pifarré