El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest dimecres la classificació per a la final de la Lliga Catalana després de derrotar el FIACT Joventut per 81 a 70. Els de Joan Peñarroya tindran l´opció d´aixecar aquesta nit el primer títol de la temporada. El rival serà el Futbol Club Barcelona, que es va desfer del Bruixa d´Or Manresa. La primera cita important d´aquesta temporada, a les 9 de la nit i en directe per RNA.  -  El Partit Socialdemòcrata ha presentat avui una proposició de llei per reactivar el comerç. Ho ha fet el seu primer secretari juntament amb un representant de la federació de comerciants del país. El text, que entrarà a tràmit aviat, proposa, entre d´altres, limitar les comissions bancàries per a l´ús de targetes de crèdit.  -  El cap de Govern, que respecta la decisió presa pels sindicats, alerta també que aquestes accions s´hauran de fer complint la legalitat. Ha insistit, però, que el Govern no farà marxa enrere en la reforma dels complements de jubilació.  -  Els sindicats de funcionaris acorden convocar una vaga general i una vaga de zel a la duana per mostrar el rebuig a la reforma de la pensions de jubilació. Aquestes són bàsicament les dues decisions que van prendre ahir en assemblea. Des de la plataforma s´assegura que continuaran la batalla legal i no descarten presentar la querella criminal contra Antoni Martí i Jordi Cinca. Aquesta decisió, però, la prendran en una propera reunió.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré