El president d´SDP Jaume Bartumeu ha carregat contra la política de comunicació del Govern i la justificació que des de l´executiu s´ha donat sobre tres qüestions en concret: els problemes amb els euros andorrans, la rebaixa del ràting d´Andorra i la nova presència del Principat en la llista europea de països no cooperants fiscalment.   -  El PS ha demanat al Govern el conveni pel qual Govern ha cedit a Andorra Telecom l´edifici de l´antiga caserna de bombers. El partit ha criticat que l´executiu cedeix a la companyia part del patrimoni del Consell General. El Govern té 30 dies hàbils per respondre la pregunta presentada per la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili.  -  El comú d´Ordino ha presentat la guia d´activitats per aquest estiu. Respecte de la temporada passada, destaca com a novetat la possibilitat de poder fer passejades a cavall amb carruatge. A banda de les activitats culturals, com la trobada de buners o l´organització de diversos mercats artesanals, es vol potenciar el patrimoni natural de la parròquia.  -  El Ministeri de Cultura habilitarà un espai semisoterrat dins dels terrenys protegits de l´esglèsia de Santa Coloma que acollirà els frescos de Santa Coloma. Així ho ha avançat avui la ministra, Olga Gelabert, durant la presentación de les línees Mestres del seu ministeri.   -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré