El diari "El Mundo" publica que una sentència del Tribunal del Corts va permetre exalts càrrecs del règim veneçolà, ara fa 10 mesos, retirar centenars de milions d´euros que tenien bloquejats a comptes de BPA. La sentència a la qual ha tingut accés el rotatiu espanyol és del maig del 2014.  -  Una societat s´hauria interessat a l´INAF per una possible adquisició de BPA. Així ho han fet públic els representants dels treballadors de l´entitat financera, després de reunir-se amb el Govern en funcions i el regulador bancari. Els treballadors també han presentat setze propostes, entre les quals destaca tenir més present els empleats en cas de remodelació o liquidació.  -  El dispositiu de trànsit de Setmana Santa s’iniciarà el dijous 2 d’abril i finalitzarà el 6 d’abril a les 21 hores. En el conjunt dels cinc dies es preveu una entrada de 68.000 vehicles, un 6,5% superior a l’any 2014. El 65% dels vehicles entraran per la frontera del riu Runer i el 35% pel Pas de la Casa.   -  El previsible futur cap de Govern, Antoni Martí, encara no té tancat el seu executiu. Compta amb bona part dels ministres de la passada legislatura com Jordi Cinca i Xavier Espot, entre altres però encara pot haver moviments de carteres. Jordi Alcobé podria assumir la cartera de Presidència, que en principi havia d´ocupar Rosa Ferrer.   -  Antoni Martí ofereix un govern d´unitat nacional en el debat d´investidura. Debat molt centrat en la crisi de BPA. Paraules com consens, unitat i sentit d´Estat han estat constants i també s´ha dit que s´ignoren les conseqüències que per a l´economia pot tenir la intervenció. Josep Pintat, al finalitzar la sessió, ha afegit que valorarà l´oferta de Martí i que l´acord amb la Unió Europea no és un tema prioritari.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré