El Pas de la Casa va registrar dissabte a la nit nous aldarulls, tot i que menys intensos, després de les mesures preventives proposades per Govern i Comú. Els comerciants i veïns demanen solucions a una problemàtica habitual al poble, però que s´ha incrementat aquest hivern. L´obertura d´un gran supermercat a la Seu d´Urgell va crear certa polèmica entre els comerciants de la població i també al Principat. Ara, uns mesos més tard, el sector es divideix entre els que creuen que atreu més compradors per al comerç del voltant, i els que creuen que els accessos a la gran superfície no fan que els compradors entrin al poble. ACODA, la patronal dels contractistes d´obra, preveu un 2016 molt fràgil, que podria acabar amb acomiadaments de treballadors. L´organització assegura que les obres noves i de rehabilitació visades han caigut força i la tendència és negativa.Enguany es commemora el 400è aniversari de la mort de William Shakespeare, el dia de Sant Jordi de 1616. Per celebrar-ho la companyia del prestigiós Globe Theater va començar una gira de l´obra "Hamlet" al voltant del món el 2014 que passarà per Sant Julià el 4 de març. Derrota del Morabanc Andorra a la pista del Barça per un ajustat 84-79 en un partit on els homes de Joan Peñarroya han tingut opcions de triomf fins al tram final. Ara el Morabanc es 11è de la classificació amb un parcial de 9 victòries i 10 derrotes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

  Noticies » Economia   24 de desembre, 2013
www.andorradifusio.ad
Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.
L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència.. Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.Informa: XTLV/ Anna Pifarré