La jornada de protestes dels col·lectius de funcionaris contra la reforma dels complements de jubilació també ha afectat les escoles. A totes les escoles del sistema andorrà no hi ha hagut classe a primera hora. Els professors s´han concentrat a les portes i, en alguns casos, han marxat pel centre de les poblacions.  -  El fill petit de l´expresident de la Generalitat, Oleguer Pujol Ferrusola, ha quedat en llibertat en qualitat d´imputat per blanqueig de capital i contra la hisenda pública espanyola. Pujol Ferrusola ha estat detingut unes hores durant l´escorcoll que s´ha fet al seu domicili per part d´agents de la unitat de delictes fiscals de la policia espanyola i de la fiscalia anticorrupció.  -  La vaga de duaners convocada per aquest matí ha començat a les 10, com era previst, amb el tancament dels despatxos administratius. Per aquest fet, tots els vehicles de mercaderies que havien de fer alguna gestió a la duana s´han vist afectats i han quedat retinguts a l´espera de la reobertura de la duana, a les 12.   -  Andorra Turisme, Grandvalira i Vallnord han presentat les novetats d´enguany per a la campanya d´hivern. Grandvalira invertirà 9,2 milions d´euros en millores, mentre que Vallnord n´invertirà 1,3. El domini d´Encamp i Canillo es fixa com a objectiu consolidar els dos darrers anys. Pel que fa a la Massana i Ordino, celebrà el desè aniversari. La temporada s´iniciarà el 29 de novembre.   -  El pacient amb malària, sospitós en principi d´estar infectat per Ebola, es manté estable i continua ingressat a la zona d´aïllament específic de l´hospital Nostra Senyora de Meritxell. Des del centre han assenyalat que durant la nit ha patit un pic de febre i que se li continua administrant el tractament per malària.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré