La batlle que porta el "cas Pujol" a Andorra ha admès a tràmit la petició d´informació del jutge de l´Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga les activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrusola. La batlle, adverteix, però, que només col·laborarà amb la justícia espanyola si, a més del delicte de blanqueig de capitals, també n´hi ha d´altres relacionats amb la corrupció.  -  S´inaugura la 31a edició de la Universitat d´Estiu, que reflexionarà sobre les arts al s XX. El cap de govern, Antoni Martí, destaca que l´art no hauria de ser un luxe i que la Universitat d´Estiu ens ajuda a fugir dels tòpics. Precisament, un dels temes repetits durant la setmana serà com escapar de la "inutilitat de l´art".  -  Grandvalira invertirà 800.000 euros en potenciar el turisme familiar a l´estació tan a l´estiu com a l´hivern. Aquests diners serviran per acondicionar i oferir noves activitats a la zona del forn, on hi ha instal·lat el family park. Es tracta d´un projecte global en el que es crearan diversos circuits per passejar decorats amb personatges tìpics d´Andorra i el pirineu com el tamarro, les bruixes o els fullets.  -  Els Bombers han tornat a assumir, des d´aquest dilluns 1 de setembre, les urgències no medicalitzades i els trasllats nocturns. Això suposa el retorn al model existent abans del 2007. Els Bombers assumiran el gruix dels trasllats sanitaris dins del país, i el SUM serà responsable de tot el transport sanitari urgent i medicalitzat.   -  El cap de Govern, Antoni Martí, inicia aquest dimarts una setmana crucial per a les relacions internacionals. Al migdia s´entrevistarà amb el president espanyol, Mariano Rajoy per avançar en les negociacions per evitar la doble imposició. La reunió arriba amb el rerefons del cas Pujol. Divendres es reunirà amb el Sant Pare Francesc al Vaticà.  -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré