El nou ambaixador d´Espanya, Manuel Montobbio, ha manifestat el suport a Andorra en el procés d´acostament a la Unió Europea, així com la voluntat de continuar enfortint les relacions entre tots dos països. Ha estat durant la presentació de les cartes credencials al Copríncep episcopal.   -  L´assumpció per part dels bombers del servei de transport sanitari terrestre no medicalitzat multiplicarà, a partir de setembre, la feina del cos per deu. Per aquest motiu consideren que, per a l´any que ve, caldrà ampliar encara més la plantilla, que en aquests moments està formant deu nous efectius. Nous bombers que, per primer cop, reben una formació específica per exercir a Andorra.   -  Els impulsors de la iniciativa Salvem els monuments han volgut mostrar el malestar per la modificació de la Llei del patrimoni cultural i ho han reivindicat directament sobre monuments culturals del país. Així, avui han aparegut a diversos punts crespons negres penjats a les façanes, com en el cas de l´església de Sant Cristòfol d´Anyós o la de Santa Coloma.  -  L´empresa catalana Skydream Factory ja ha fet oficial mitjançant els comptes a les xarxes socials que Andorra és l´opció escollida per acollir el projecte de túnels de vent. És el primer pas d´un procés que, ja els ho vam avançar, culminarà l´any que ve amb la posada en funcionament del complex.  -  Ja es poden començar a utilitzar les bicicletes elèctriques de Pedaland. De moment hi ha 16 aparells i 4 punts de recollida a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Cada bicicleta té una autonomia d´uns quaranta quilòmetres i es recarrega en poc més de trenta minuts als quatre punts de recollida habilitats a les parròquies centrals.   -  

Mercadona s'instal·la a la Seu d'Urgell

Ja feia temps que corria el rumor i finalment s'ha confirmat: la cadena de supermercats Mercadona obrirà una gran superfície a la Seu d'Urgell. Els terrenys ja han estat triats i estan ubicats a l'entrada de la capital de l'Alt Urgell. Les previsions indiquen que com a mínim les instal·lacions no estaran en servei fins d'aquí a un any i permetran la creació d'una seixantena llocs de treball.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut la petició per part dels propietaris d'aquests terrenys per poder instal·lar-hi una gran superfície comercial. Els terrenys es troben just a l'entrada de la ciutat venint d'Andorra i un cop es finalitzin els tràmits suposaran l'arribada a la Seu d'Urgell de la cadena de supermercats Mercadona. Des del consistori s'analitza la manera com la implantació de Mercadona podrà ser beneficiosa per al comerç de la ciutat. L'alcalde Albert Batalla espera que "pugui fer de motor comercial, com ho fa el mercat", i que aconsegueixi derivar cap als eixos comercials la gent que vagi a la Seu per "retroalimentar el comerç".

L'arribada de Mercadona a la ciutat suposarà la creació de fins a seixanta llocs de treball, tot i que la superfície comercial no estarà acabada fins d'aquí a un any, com a mínim, a partir del moment en què s'atorgui la llicència..

Mercadona és actualment la cadena comercial de distribució d'alimentació més gran de l'estat espanyol.

Informa: XTLV/ Anna Pifarré