Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

L'Agència de Mobilitat preveu que durant aquesta setmana, coincid

L'Agència de Mobilitat preveu que durant aquesta setmana, coincidint amb el Pont de la Puríssima, entrin al país 157.000 vehicles. La xifra és un 10% més elevada que la de l'any passat i també un 8% superior a la de fa quatre anys, quan el calendari de festius va ser similar al d'enguany.

L'Agència de Mobilitat preveu que l'afluència de visitants durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, sigui de les més elevades dels últims anys. La previsió és que entrin al país 157.000 vehicles, una xifra que és un 10% superior a la registrada l'any passat (143.000) i també un 8% per sobre de la de fa quatre anys, quan els festius al calendari van tenir una casuística similar a la d'enguany. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que l'augment del 8% s'ha establert tenint en compte l'evolució positiva de les entrades de vehicles al llarg d'aquest 2017.

Les complicacions de trànsit d'entrada al país començaran dimecres i dijous, i els dies més complicats per sortir seran dissabte i diumenge. La previsió de 157.000 vehicles s'ha establert per al període entre l'1 i el 10 de desembre, tenint en compte que durant aquest cap de setmana ja hi ha hagut més afluència de l'habitual i que durant dilluns i dimarts les entrades també seran superiors a les d'un dia laborable normal. Del total, 114.500 vehicles accediran al país per la frontera hispanoandorrana i 43.000 ho faran per la francoandorrana.

Com cada any, s'ha establert un dispositiu especial per fer front a la forta entrada de vehicles en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia, el SUM, etc. Però a més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que ha anunciat nevades per al divendres i el dissabte, tot i que la seva magnitud no està clara a hores d'ara.

A les previsions optimistes de visitants per a aquest pont cal sumar-hi també les que ja s'han elaborat de cara a les festes nadalenques, durant les quals s'espera l'arribada de fins a 260.000 vehicles.

Informa: Agència ANA

Comparteix: