Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Mor el periodista Josep Anton Rosell

www.andorradifusio.ad

Ha mort Josep Anton Rosell, que va ser fundador i primer director del Periòdic d´Andorra durant 12 anys. Periodista i gran aficionat al cinema al llarg de la seva carrera va treballar i col·laborar amb mitjans catalans i andorrans. També a Ràdio i Televisió d'Andorra.

Josep Anton Rosell ha mort als 79 anys. Periodista de llarga trajectòria, va ser fundador del Diari de Lleida, ciutat en la qual també va treballar dirigint La Mañana durant cinc anys i on va presidir l'Associació de la Premsa i la de Ràdio i Televisió. Va arribar a Andorra el 1997 per fundar i dirigir el Periòdic. A aquest projecte s'hi va dedicar fins a la jubilació, el 2010.

Rosell també va ser cap del gabinet de comunicació de la delegació del govern espanyol a Catalunya, on va haver de gestionar qüestions complicades com ara l´atemptat a la caserna de la guàrdia civil a Vic o el protocol i la premsa a les Olimpíades de Barcelona. 

A Andorra va arribar de la mà del grup Z amb la intenció de crear un mitjà de comunicació amb la màxima independència política. Com a persona, Joan Ramon Baiges, actual director del Periòdic d´Andorra i company de Rosell, n'ha destacat la humanitat, vitalitat i esperit jove. El periodista i membre de l'Associació de Professionals de la Comunicació, Gualbert Osorio, ha dit d'ell que "era un gran professional, una persona molt inquieta i activa, oberta i extrovertida".

Josep Anton Rosell  era, a més, un gran amant del cinema. Va dirigir a Andorra Televisió el programa "Fàbrica de somnis", dedicat als clàssics del cinema, que va conduir entre el 2001 i el 2005. 

En aquesta casa també va dirigir i presentar altres programes, com ara "Enrecordar però no callar", "Interiors" i "Identitats", pel qual va guanyar el premi Tristaina el 2012. 

Rosell va escriure a més diversos llibres com ara "La boira" i "Jo no sóc de Barcelona".

RTVA retrà homenatge al periodista i aquesta nit emetrà el darrer dels programes que va fer per aquesta casa. És l'"Identitats" que Rosell va dedicar al desaparegut historiador Pere Canturri. Serà a les 21.15h, després de l'Informatiu vespre.

Informa: Ana Alamán

Locució: Montse Grau

Comparteix: