Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Mor un bomber andorrà en un accident d'ala delta a les illes Canàries

www.andorradifusio.ad

Un bomber andorrà de 49 anys ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d'ala delta. Segons ha confirmat la guàrdia civil, el servei d'emergències va localitzar el seu cadàver a dos quilòmetres de la zona d'enlairament de Famara. Aquest dimarts al matí estaven pendents de fer l'autòpsia. La investigació per descobrir les causes de l'accident segueix oberta.

Toni Gràcia Armengol, bomber de 49 anys i pilot federat d'ala delta, ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident de vol, segons ha confirmat la guàrdia civil.

Els seus companys han lamentat a través de la xarxa la defunció del seu company.

El servei d'emergències va localitzar a la una del migdia el seu cos a dos quilòmetres de la zona d'enlairament de Famara, en una zona rocosa. L'home portava la documentació a sobre, fet que ha permès la identificació.

Segons ha explicat a RTVA Blai Olmos, representant de la comissió tècnica d'ala delta, l'andorrà es trobava a l'illa per participar en un campionat internacional, que havia finalitzat dissabte. Dilluns, dia de l'accident, segons Olmos, el bomber havia sortit a volar per lliure amb altres pilots, els quals haurien avisat de la seva desaparició.

Segons consta en l'informe del servei d'emergències a la guàrdia civil, la causa de la mort va ser el fort traumatisme cranioencefàlic pel fort impacte contra les roques, que va provocar el trencament del casc.

El cos armat espanyol ha informat que malgrat la dificultat d'accés al lloc, ja s'ha recuperat el material, que era propietat de l'accidentat i que es considera peça clau per determinar les causes de l'accident, així com l'autòpsia, que és prevista avui. La investigació, doncs, es manté oberta. La Guàrdia Civil ha volgut fer constar que aquest dilluns hi havia alerta per fort temporal a l'illa.

Informa: Laia Ferré Marot

Imatges cedides: Provincia/DLP

Comparteix: