Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CAPESA decidirà després de l'estiu quina empresa construirà l'estació de tractament d'aigua

www.andorradifusio.ad

CAPESA estudia propostes per a la construcció de l´estació de tractament d'aigua (ETAP). De moment hi ha uns estudis d´una empresa de Múrcia, però l´entitat busca altres propostes per comparar preus i mètodes.

L'objectiu de CAPESA és disposar de l'ETAP el 2019, per això treballa aquests mesos per tancar els informes necessaris i iniciar les obres. La decisió final es prendrà al consell d'administració de setembre o octubre. El cost de la infraestructura oscil·laria entre 800.000 i un milió d'euros.

L'entitat també treballa de forma paral·lela en la captació d'aigua. Un cop es disposin de les autoritzacions i permisos per part del Govern s'acabaran d'enllestir els treballs. Com es va confirmar des de CAPESA, la ubicació triada per a la nova captació serà a la part de sobre dels dipòsits a la zona de la Plana.

La idea, com va manifestar el director, Eduard López Mirmi, és que la captació aporti un 25% del consum diari de la parròquia.

Els nous dipòsits d'aigua de la Plana eviten que els talls afectin la població

Els nous dipòsits d´aigua ja estan en funcionament. Bona prova d´això són les pluges d´aquesta primavera que van provocar talls d´aigua. Tot i això, els talls no van afectar la població gràcies a l´actuació dels nous dipòsits. 

La parròquia ja disposa de tres punts d´emmagatzematge d´aigua, dos de 2.500 metres cúbics i un de 800. Amb tot, la cònsol major escaldenca ha remarcat que els treballs encara continuen per condicionar el camí proper.

Informa: Joel Romero

Comparteix: