Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Noves famílies s'interessen per l'acollida, però encara no és suficient

www.andorradifusio.ad

La campanya per trobar famílies d'acollida d'infants comença a donar fruit. Tot i així des del ministeri d'Afers Socials reconeixen que molt a poc a poc. De moment se n'han afegit sis a les que ja hi havia inscrites.

A l'estiu el ministeri d'Afers Socials va iniciar una campanya per aconseguir noves famílies d'acollida. De la mitja dotzena que s'han sumat a les que ja hi havia, una part està en procés de valoració i aviat podrien estar en disposició d'acollir un infant. Tot i que en total no arriben a la desena de famílies, el ministeri espera que el nombre augmenti a curt termini. Xavier Espot reconeix que l'acollida és una alternativa necessària, no s'ha de convertir en prioritària, ja que l'ideal seria trobar un nucli familiar estable per als infants que ho necessitin. "Com més famílies s'interessessin i entressin en el circuit de les famílies acollidores millor". assegura, tot recordant que "encara no és suficient".

D'altra banda, Xavier Espot ha reconegut que la policia té coneixement, des de fa temps, de l'existència de nuclis urbans on joves consumeixen drogues i que s'havien registrat denúncies. Els darrers dies hi ha hagut alertes al Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, una de les zones on segons el ministre s'ha incrementat la vigilància policial, amb agents d'uniforme i de paisà. "La problemàtica no es resol només per aquesta via. La vessant repressiva és important, però sabem que s'ha d'incidir també en la vessant preventiva", recorda.

Amb tot el ministre ha reconegut que és difícil mantenir la vigilància policial durant 24 hores, perquè hi ha més zones on és necessari mantenir aquest tipus de vigilància.

Classes d'anglès per als joves tutelats

Unes declaracions fetes en el marc de la signatura entre la Gavernera, l'àrea de suport a joves tutelats i l'empresa Univers dels infants. Fins al juny una quinzena de joves es podran beneficiar de classes d'anglès un cop a la setmana. Els joves s'integraran en grups en funció de la seva edat. Si l'experiència funciona, es renovaria la col·laboració pel curs vinent.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix: