- El ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el prefecte de la regió occitana, Pascal Mailhos, han presidit una reunió entre les dues delegacions per a la millora de les carreteres. Entre les actuacions previstes hi ha una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la xarxa. - Els liberals han donat els seus dos vots favorables a la llei de competències, vots que han permès aprovar-la amb la majoria qualificada necessària, juntament amb el vot de Sílvia Bonet. Igual com ha passat amb les transferències, els grups no han donat suport a les reserves d´esmenes del PS. - Els Liberals han permès finalment la reforma de la llei de transferències. Els Demòcrates tenen majoria en aquesta última, però no entre els consellers nacionals, per la qual cosa necessitaven el vot positiu d´almenys tres membres de l´oposició. Finalment, els liberals Josep Pintat i Joan Carles Camp i la consellera independent Sílvia Bonet hi han votat favorablement i la modificació de la llei ha estat aprovada. - Nova reunió del comitè estratègic francoandorrà per les intervencions a les carreteres RN20, RN22 i RN320. Un projecte que ha de permetre millorar les vies d´accés a Andorra quant a infraestructures, però també per evitar-ne tancaments amb proteccions contra les allaus. - El ´contact center´ ESPIC facturarà aquest 2017 més del doble que l´any passat. I ho farà en el segon any de funcionament i complint les previsions que s´havien marcat. El centre de trucades preveu, a més, ampliar el personal fins a arribar al centenar d´empleats, en previsió d´un increment de clients.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Núria Perpinyà presenta"Al vertigen"

  Noticies » Cultura   17 d'octubre, 2013
www.andorradifusio.ad

L'escriptora Núria Perpinyà ha presentat a Andorra una novel·la que té com a base l´alpinisme i que narra com la protagonista es debat entre l´amor per la muntanya i l´amor terrenal, d´aquí el doble vessant del títol 'Al vertigen'.

'Al vertigen' és una història que parla de l´amor, la muntanya i els precipicis. L'autora, Núria Perpinyà, explica com el llibre exposa "el vertigen dels precipicis, dels cims, de la muntanya; els precipicis de l'amor, i un tercer, que és el vertígen de la bogeria, de la passió, del descontrol i de la desorientació".

Entre el triangle de la protagonista, Irena Besikova, l´alpinisme i la seva parella, hi haurà un dilema: "ella ha de triar entre seguir la seva carrera o viure en parella i quedar-se a la vora de la gent que estima i de la seva família". "En molts casos", afegeix l'autora, "tria la part profesisonal i això fa veure que sentimentalment és bastant egoista".

'Al vertigen', d´Edicions 62, és tot un homenatge a la muntanya i a les dones alpinistes, algunes de ben reals, com Edurne Pasaban, apareixen a l´obra.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Robert Querol Locució: Xavi Albert