- La gendarmeria francesa ha detingut dues persones més en el marc de l´operació contra el contraban de tabac i alcohol al Pas de la Casa, que se sumen a la del duaner francès d´aquest dilluns. Fonts properes al cas han confirmat que el duaner hauria transportat amb el seu vehicle particular tabac i alcohol des d´Andorra a França. - Jordi Torres, el Cònsol major d´Encamp, ha respost els liberals que criticaven que no es dedicava prou a la parròquia treballant de topògraf. Està tranquil amb la seva conducta perquè, diu, no ha comès cap il·legalitat. Assegura que atén plenament les demandes del comú i que els liberals no són els més indicats per parlar-ne. - Andorra expressa el seu condol al Regne Unit per les víctimes de l’atac perpetrat a Londres. El cap de Govern ha fet arribar una carta de condol adreçada a la primera ministra britànica, Theresa May, en què manifesta la solidaritat amb el poble britànic, les seves institucions i especialment les famílies de les víctimes. - La cònsol major d´Escaldes-Engordany demana que el concurs per a la ubicació del casino es faci obert a totes les parròquies i a qualsevol lloc. Trini Marín creu que així es podrà seleccionar el millor projecte. Per ella Caldea i el Clot d´Emprivat són ubicacions ideals i recorda que el comú ha rebut diverses empreses i privats interessats en elles. - Signat el conveni per a la ubicació a la parròquia d´Encamp de l´heliport. És el primer pas per fer realitat la infraestructura. La setmana vinent es licitarà la contractació de l´equip multidisciplinar que s´encarregarà del projecte. Les obres d´urbanització tindran un cost de 2 milions d´euros i hauran d´estar enllestides a final del 2017.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Núria Perpinyà presenta"Al vertigen"

  Noticies » Cultura   17 d'octubre, 2013
www.andorradifusio.ad

L'escriptora Núria Perpinyà ha presentat a Andorra una novel·la que té com a base l´alpinisme i que narra com la protagonista es debat entre l´amor per la muntanya i l´amor terrenal, d´aquí el doble vessant del títol 'Al vertigen'.

'Al vertigen' és una història que parla de l´amor, la muntanya i els precipicis. L'autora, Núria Perpinyà, explica com el llibre exposa "el vertigen dels precipicis, dels cims, de la muntanya; els precipicis de l'amor, i un tercer, que és el vertígen de la bogeria, de la passió, del descontrol i de la desorientació".

Entre el triangle de la protagonista, Irena Besikova, l´alpinisme i la seva parella, hi haurà un dilema: "ella ha de triar entre seguir la seva carrera o viure en parella i quedar-se a la vora de la gent que estima i de la seva família". "En molts casos", afegeix l'autora, "tria la part profesisonal i això fa veure que sentimentalment és bastant egoista".

'Al vertigen', d´Edicions 62, és tot un homenatge a la muntanya i a les dones alpinistes, algunes de ben reals, com Edurne Pasaban, apareixen a l´obra.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Robert Querol Locució: Xavi Albert