- Els advocats dels germans Cierco als Estats Units han enviat una carta al Consell Superior de la Justícia en què protesten pel recent registre al domicili i al despatx professionals dels màxims accionistes de BPA. Els lletrats nord-americans afirmen que la justícia andorrana és discrecional, partidista i que no garanteix els drets fonamentals. - Ensisa ha presentat les activitats del sector i el director general ha explicat que la societat seguirà treballant en el dia a dia a l´espera de les negociacions de la dissolució de Grandvalira. Pel que fa a les activitats, destaca el Family Park de Canillo, amb el qual s´espera superar els 20.000 visitants de l´any passat. - Per reconèixer la tasca educativa dels docents i les experiències educatives, el Consell General ha adoptat el premi Maria Geli i el fa créixer en dotació i en projecció. Hi haurà una vessant internacional i no només es premiarà professors, sinó també alumnes que creïn experiències entorn a una temàtica proposada. La primera? El Consell de la Terra. - FEDA ha aprofitat la Setmana europea de l´energia sostenible per fomentar el coneixement i la innovació en matèria energètica. Per això, ha obert les portes de la planta de cogeneració i xarxa de calor de Soldeu. Una instal·lació pionera al país que té per objectiu avançar cap a la sobirania energètica. Des de la inauguració al febrer ha produït més de 3 GWh i al voltant del 2% de la producció pròpia d´electricitat a Andorra.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Núria Perpinyà presenta"Al vertigen"

  Noticies » Cultura   17 d'octubre, 2013
www.andorradifusio.ad

L'escriptora Núria Perpinyà ha presentat a Andorra una novel·la que té com a base l´alpinisme i que narra com la protagonista es debat entre l´amor per la muntanya i l´amor terrenal, d´aquí el doble vessant del títol 'Al vertigen'.

'Al vertigen' és una història que parla de l´amor, la muntanya i els precipicis. L'autora, Núria Perpinyà, explica com el llibre exposa "el vertigen dels precipicis, dels cims, de la muntanya; els precipicis de l'amor, i un tercer, que és el vertígen de la bogeria, de la passió, del descontrol i de la desorientació".

Entre el triangle de la protagonista, Irena Besikova, l´alpinisme i la seva parella, hi haurà un dilema: "ella ha de triar entre seguir la seva carrera o viure en parella i quedar-se a la vora de la gent que estima i de la seva família". "En molts casos", afegeix l'autora, "tria la part profesisonal i això fa veure que sentimentalment és bastant egoista".

'Al vertigen', d´Edicions 62, és tot un homenatge a la muntanya i a les dones alpinistes, algunes de ben reals, com Edurne Pasaban, apareixen a l´obra.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Robert Querol Locució: Xavi Albert