Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

S'obre la nova connexió entre la part alta d'Andorra la Vella i la Baixada del Molí

www.andorradifusio.ad

Unes escales i un ascensor al costat de l'edifici la Quirola connecten des d'aquest dimecres l'avinguda Príncep Benlloch i la Baixada del Molí. Una millora de la connectivitat que el comú vol que sigui un primer pas per revitalitzar l'avinguda Príncep Benlloch.

Un any i mig després de l'adjudicació de les obres, que s'han fet en dues fases, les escales i l'ascensor que connecten l'avinguda Príncep Benlloch amb la Baixada del Molí, han quedat obertes. Aquesta connexió escurça el trajecte i facilita el pas de vianants entre aquestes dues parts d'Andorra la Vella. El comú hi ha invertit 600.000 euros i espera que sigui un primer pas per revitalitzar l'avinguda Príncep Benlloch. "És una accessibilitat important i dona sortida ràpida cap a la part baixa", en destaca la cònsol major, Conxita Marsol, tot recordant que "la parròquia té diferents nivells i hem de facilitar al màxim la connexió d'uns nivells amb els altres".

La cònsol major ha avançat que la pròxima actuació de millora de l'avinguda Príncep Benlloch serà l'enllumenat a l'espera de reunir-se amb els propietaris i comerciants de la zona al setembre. Una trobada que ha de servir per concretar la reforma d'embelliment. El comú es declara partidari d'ampliar més les voravies, cosa que no serà possible si es mantenen els dos sentits de circulació, avança Marsol.

Des del comú es subratlla també que és difícil actuar en aquesta avinguda que amb els anys ha anat perdent centralitat perquè els edificis són antics i a la zona no hi ha aparcaments ni parcel·les per construir-ne.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: