Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Observant les Perseides des d'Engolasters

www.andorradifusio.ad

La matinada de diumenge el cel s'ha omplert d'estels fugaços, Una vuitantena de persones s'han desplaçat al camí Hidroelèctric d'Engolasters per observar el fenòmen, conegut com a "Llàgrimes de Sant Llorenç".

Un any més, les Perseides han il·luminat les nits de la segona quinzena d´agost. Fet que han aprofitat una vuitantena de persones per veure-les des del camí Hidroelèctric d´Engolasters: un espai d´alta muntanya i allunyat de la contaminació lumínica, ideal per a la recerca.

Aprofitant l´ocasió, FEDA ha ofert a les famílies un recorregut per les seves instal·lacions del llac, com la Casa dels Guardes, el funicular amb el qual transportaven el material o l´interior de la presa del llac d´Engolasters. Tot això per descobrir els inicis de la producció elèctrica del Principat.

Un cop acabada la visita, l´astròleg del Parc Astronòmic del Montsec Xavier Moli ha donat indicacions als caçadors d´estels amb l´objectiu de poder buscar millor les Perseides al cel. Per això és necessari buscar la constel·lació de Perseu i estar a l´aguait per poder demanar un desig.

El recorregut, inclòs a les les Nits d´Estiu, ha servit per apropar, tant a nens com a adults, una mica més l´astrologia i els secrets que amaga.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Lluís Calvo

Comparteix: