Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

L'ocupació frega el 80% de la població en edat de treballar

www.andorradifusio.ad

La població ocupada laboralment es va situar al primer trimestre en més de 43.000 persones, xifra que representa prop del 80% dels habitants entre 15 i 64 anys. Es tracta de la xifra més alta des de principi del 2017. Pel que fa als aturats, un 2,3%, segueixen sent molts menys que als estats veïns.

El departament d'Estadística ha publicat l´enquesta de forces del treball del primer trimestre d´enguany. Hi destaca una dada, la població ocupada, tant assalariats com treballadors per compte propi, era de 43.402 persones, és a dir, el 79,8% de les persones en edat de treballar.

Aquesta dada suposa un augment respecte del resultat del 2017 i supera el nombre de persones que treballen del 2010, que va ser el màxim valor assolit. La taxa d'ocupació femenina també ha augmentat en aquest període.

Com ja es va avançar, el percentatge d'aturats al primer trimestre era del 2,3%, sense variacions significatives respecte finals del 2017.

Es constaten les diferències amb Espanya on els aturats eren el 16,8% o França, el 9,6%. La mitjana a la Unió Europea de persones sense feina és del 7,4%. Recordem, però, que el mateix departament d'Estadística va reconèixer que les dades d'atur no eren reals perquè estaven condicionades per la mobilitat dels treballadors estrangers.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: