Després de la gran marca que va aconseguir diumenge a la marató d´Amsterdam, ahir va ser un dia de felicitacions i reconeixement per a Marcos Sanza. El fondista del CAVA assegura, però, que no va ser la cursa perfecta. Diu que encara n´està aprenent i no vol posar-se límits. La de diumenge va ser la quarta marató de Marcos Sanza.  -  Des d´avui ja està disponible la xarxa mòbil de quarta generació d´Andorra Telecom: el 4G. Un nou servei que en un primer moment estarà disponible a totes les capitals de parròquia i al Pas de la Casa. De moment però no tots els terminals el podran utilitzar per incompatibilitats. Això exclou, per exemple, els models iPhone 5 o inferiors de la marca Apple. A més, s´està pendent que la marca Samsung certifiqui la xarxa.  -  La ministra d´educació, Roser Suñé, ha inaugurat avui el curs acadèmic de la Universitat d´Andorra. Enguany, com a novetat principal es poden cursar dos màsters en el marc del pla Bolonya i formacions adaptades a les necessitats del país. L´acte ha comptat amb una conferència inaugural del periodista català Antoni Bassas.  -  L´executiu no decidirà fins demà els serveis mínims que s´aplicaran als centres escolars amb motiu de l´aturada anunciada pel sindicat de l´ensenyament públic. Una aturada per protestar contra la reforma de les pensions de jubilació que afectarà majoritàriament l´Escola Andorrana durant la primera hora lectiva de dijous. La ministra d´Educació diu que el Govern tindrà en compte els drets dels treballadors, però també de les famílies.  -  

El Pas recupera el concurs d'escultures de gel

Després de cinc anys sense fer-se, el Pas de la Casa recuperarà aquest febrer el concurs internacional d'escultures de gel.

La competició començarà a les 10h del 21 de febrer i s'acabarà a les 14h del 23. Aquests tres dies, els participants, organitzats per parelles, podran modelar les figures en els blocs de gel. Els concursants professionals aspiren a premis de 1.000, 700 i 500 euros.

Els estudiants, de 500, 250 i 100 euros. A més s'atorgarà una menció d'excel·lència d'Andorra i el públic premiarà l'escultura preferida i el millor equip jove. El concurs va ser un clàssic de l'hivern dotze anys, fins que es va deixar de fer el 2007.

Informa: Ana Alamán