La Batllia ha admès el Govern com a part afectada en la causa penal pel cas BPA. Així doncs, i segons ha pogut saber RTVA, l´executiu es podrà personar com a part civil afectada en la causa oberta per la batlle Canòlich Mingorance pel presumptes casos de blanqueig assenyalats pel FinCEN. Això dóna al Govern accés al sumari del cas BPA.El comú d´Ordino ha celebrat la sessió tradicional de Sancogesma en la qual s´han aprovat els comptes anuals de l´exercici 2015 amb un superàvit de més d´1,4 milions d´euros. Per la minoria els comptes no són clars, ja que inclouen un cànon d´1 milió d´euros pendent de cobrar de Secnoa.El ministeri de Cultura prepara una campanya de foment del català a la restauració. Juntament amb els grans magatzems són els sectors d´activitat on s´ha detectat una pèrdua de l´ús del català. Malgrat tot, la salut de la llengua és molt bona.Andorra tanca la temporada d´hivern amb un increment del 7% en el nombre de turistes. Han arribat cent mil visitants més al país. La gran majoria procedeix d´Espanya. El mes de gener ha estat el que més turistes ha portat: més d´un terç del total.L´accés a la informació dels parlamentaris ha centrat part de la sessió de Consell General. La cambra ha desestimat la proposta d´acord del grup liberal demanant al Govern de facilitar la informació sol·licitada pels consellers generals. Els demòcrates han criticat les proclames de confidencialitat de l´oposició després que hi hagi hagut dues filtracions.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Pas recupera el concurs d'escultures de gel

  Noticies » Cultura   05 de febrer, 2014 El Pas recupera el concurs d'escultures de gel

Després de cinc anys sense fer-se, el Pas de la Casa recuperarà aquest febrer el concurs internacional d'escultures de gel.

La competició començarà a les 10h del 21 de febrer i s'acabarà a les 14h del 23. Aquests tres dies, els participants, organitzats per parelles, podran modelar les figures en els blocs de gel. Els concursants professionals aspiren a premis de 1.000, 700 i 500 euros.

Els estudiants, de 500, 250 i 100 euros. A més s'atorgarà una menció d'excel·lència d'Andorra i el públic premiarà l'escultura preferida i el millor equip jove. El concurs va ser un clàssic de l'hivern dotze anys, fins que es va deixar de fer el 2007.

Informa: Ana Alamán