La batlle que porta el "cas Pujol" a Andorra ha admès a tràmit la petició d´informació del jutge de l´Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga les activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrusola. La batlle, adverteix, però, que només col·laborarà amb la justícia espanyola si, a més del delicte de blanqueig de capitals, també n´hi ha d´altres relacionats amb la corrupció.  -  S´inaugura la 31a edició de la Universitat d´Estiu, que reflexionarà sobre les arts al s XX. El cap de govern, Antoni Martí, destaca que l´art no hauria de ser un luxe i que la Universitat d´Estiu ens ajuda a fugir dels tòpics. Precisament, un dels temes repetits durant la setmana serà com escapar de la "inutilitat de l´art".  -  Grandvalira invertirà 800.000 euros en potenciar el turisme familiar a l´estació tan a l´estiu com a l´hivern. Aquests diners serviran per acondicionar i oferir noves activitats a la zona del forn, on hi ha instal·lat el family park. Es tracta d´un projecte global en el que es crearan diversos circuits per passejar decorats amb personatges tìpics d´Andorra i el pirineu com el tamarro, les bruixes o els fullets.  -  El Tribunal de Corts ha condemnat a 4 anys de presó i 20 anys d´expulsió del país més una indemnització de prop de 5.000 euros a un home que durant almenys cinc mesos es va dedicar a viure en diferents hotels, dels quals va arribar a furtar més d´11.000 euros forçant caixes o utilitzant claus mestres.  -  El conflicte entre el Col·legi de Fisioterapeutes i el Govern està en vies de resoldre´s, després de la reunió mantinguda aquest matí entre representants del col·lectiu i del Ministeri d´Interior. Tant és així que, fins i tot, es plantegen retirar la denúncia que van interposar als tribunals fa quinze dies contra el Govern.   -  Els Bombers han tornat a assumir, des d´aquest dilluns 1 de setembre, les urgències no medicalitzades i els trasllats nocturns. Això suposa el retorn al model existent abans del 2007. Els Bombers assumiran el gruix dels trasllats sanitaris dins del país, i el SUM serà responsable de tot el transport sanitari urgent i medicalitzat.   -  El cap de Govern, Antoni Martí, inicia aquest dimarts una setmana crucial per a les relacions internacionals. Al migdia s´entrevistarà amb el president espanyol, Mariano Rajoy per avançar en les negociacions per evitar la doble imposició. La reunió arriba amb el rerefons del cas Pujol. Divendres es reunirà amb el Sant Pare Francesc al Vaticà.  -  

El Pas recupera el concurs d'escultures de gel

Després de cinc anys sense fer-se, el Pas de la Casa recuperarà aquest febrer el concurs internacional d'escultures de gel.

La competició començarà a les 10h del 21 de febrer i s'acabarà a les 14h del 23. Aquests tres dies, els participants, organitzats per parelles, podran modelar les figures en els blocs de gel. Els concursants professionals aspiren a premis de 1.000, 700 i 500 euros.

Els estudiants, de 500, 250 i 100 euros. A més s'atorgarà una menció d'excel·lència d'Andorra i el públic premiarà l'escultura preferida i el millor equip jove. El concurs va ser un clàssic de l'hivern dotze anys, fins que es va deixar de fer el 2007.

Informa: Ana Alamán