Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Petits crítics d'art per un dia al Carmen Thyssen

www.andorradifusio.ad

Més de 600 infants dels esports d´estiu d´Escaldes-Engordany han passat pel Museu Carmen Thyssen. A les portes d´un nou curs s´anuncia la intenció de treballar els colors primaris i fomentar l´esperit entre els escolars. Avui alguns ja han fet les primeres passes.

"Tristesa, alegria, felicitat,..." són algunes de les emocions sobre el paisatge de Modest Urgell i de les "Anades i vingudes", de Paul Gauguin. Una vintena de joves dels esports d´estiu han passat pel Museu Carmen Thyssen on han parlat sobre què els transmeten algunes obres i han fet servir la seva imaginació per pintar.

Pol Roca pinta unes muntanyes, Jan Cardona pinta un camp de futbol, Júlia Rieto fa una obra surrealista i Soraya Gaspar fa una nena i un arc de sant Martí. Aquest any hi passaran més de 700 infants. L´activitat ja té la continuïtat assegurada. "És una xifra important. Això demostra l'aposta pel món de l'art i de la cultura. Que els nens coneguin un museu molt visitat del país, un atractiu turístic de la nostra parròquia", explica el conseller Jordi Vilanova.

A les portes d´un nou curs, el museu prepara noves activitats, com el treball amb colors primaris i el foment de l´esperit crític. El director artístic del museu, Guillermo Cervera, explica els formats que es treballaran en la proposta educativa, com aquest, la llum i pels més grans, el discurs crític.

Tenen entre 6 i 11 anys i són l´actiu més important de l´herència de l´amor per l´art.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: