Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Precaució a l'alta muntanya per la desestabilització del mantell nival a causa de la pluja i l'augment de temperatures

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana s'ha viscut una situació meteorològica excepcional que ha elevat el nivell d'alerta per allaus a tot el país. Les abundants nevades d'ara fa uns dies combinades amb la pluja i una pujada sobtada de les temperatures han desestabilitzat el mantell nival. Es recomana evitar les zones fora pista i els vessants amb molta inclinació.

En els darrers set dies s'han detectat diversos episodis importants d'allaus. Segons les dades del Servei de Meteorologia, dimecres la temperatura a les Fonts d'Arinsal, a 2.600 metres, era negativa. Al cap de poques hores, el termòmetre marcava un grau positiu. Un canvi que es va donar a totes les alçades, però que va tenir una important incidència en la neu acumulada a l'alta muntanya.

Aquesta situació va elevar el risc d'allaus a tot al país fins al nivell 4 el divendres. L'avís meteorològic d'aquest inici de cap de setmana és important, però s'ha rebaixat l'alerta fins a perill 3 per sobre de 2.000 metres i perill moderat 2 per sota.

Davant d'aquest escenari, es recomana especialment aquests dies evitar els pendents amb inclinació i les zones fora pista.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Jordi Seabra / Cathy O'Dowd / Manel Valero

Comparteix: