Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Prop de 160 alumnes s'enfronten a la Prova Oficial de Batxillerat

www.andorradifusio.ad

Un total de 159 alumnes de secundària s'enfronten a partir d'aquest dimecres a la Prova Oficial de Batxillerat (POB), la prova que els donarà l'accés a la universitat el curs vinent. Si aproven, molts d'ells aniran a estudiar a Espanya, tot i que cada cop augmenta l'opció d'anar a França. Educació considera la POB una prova totalment consolidada.

Arriba final de curs i amb ell els temuts exàmens finals. Per als alumnes de batxillerat aquest dimecres és un dia important perquè s'enfronten a la POB, la prova que els hi donarà accés a la universitat el proper curs.

L'examen ha començat amb l'assignatura més forta de cada branca: matemàtiques, dibuix artístic, filosofia i economia. Els nervis han estat els habituals en aquest dia. "Estem una mica nerviosos perquè matemàtiques és el més difícil", explica un alumne. Una companya seva coincideix i assegura que l'inici de la prova "és molt important perquè els científics comencem amb matemàtiques i estem molt estressats, però esperem que vagi bé". "Jo porto tot el curs estudiant i les dues darreres setmanes, fent-ho molt seriosament per aporvar", manifesta un altre estudiant.

159 alumnes, 143 escolars i 16 candidats lliures estan convocats a la POB, una prova que la directora d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, considera "totalment consolidada i reconeguda pels estats veïns quant a titulació". Explica que els alumnes "majoritàriament segueixen marxant a Espanya però cada vegada més decideixen anar a França i això és positiu". Remarca la possibilitat de poder triar indistintament qualsevol dels dos sistemes.

Els exàmens es faran en dues tandes, tres dies aquesta setmana i altres tres després de les vacances de Pentecosta.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Marta Paixà

Comparteix: