Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Prop de 200 motoristes aprofiten la campanya de seguretat de l’ACA i la ITV

www.andorradifusio.ad

Prop de 200 motocicletes han aprofitat la campanya iniciada per l´Automòbil Club i ITV Serveis per revisar de forma gratuïta els elements de seguretat, alhora que se´ls oferia recomanacions sobre l'equipament. La iniciativa pretén reduir la sinistralitat de les motocicletes després d'un any negre, amb nou morts els darrers vint mesos. 

ITV Serveis valora positivament les primeres xifres de l´acció iniciada al juny i promoguda per afavorir la seguretat, sobretot tractant-se d'època estiuenca.

Si bé és cert que la majoria de revisions s´han fet aprofitant la ITV i no perquè el motorista hagi anat expresament al servei d´inspecció. El director gerent d'ITV Serveis, Jordi Marcos, assegura que "la prova pilot ha tingut molt bona rebuda i acceptació". L'any vinent espera "poder-la iniciar el mes de març quan la gent comença a fer servir les motors i que així sigui molt més potent".

A les revisions, els inspectors comproven gratuiïtament els elements de seguretat de la moto com ara l´estat del pneumàtic, els frens, la transmissió o l´enllumenat.

Algunes de les deficiències que es troben se centren en el manteniment dels pneumàtics, de la cadena o que les revisions al mecànic no es fan prou assíduament.

Però si hi ha una mancança important és l'equipament dels motoristes en trajectes pel país. Marcos alerta que els conductors de motocicletes de cilindrada petita fan servir guants i casc però no tant jaquetes, proteccions, espatlleres i pantalons llargs.

Els usuaris valoren molt positivament gaudir d´una revisió complementària per seguretat, tot i que no creuen que la mecànica sigui la causa principal dels accidents. Una d'elles, Valeroa Berisso, apunta la necessitat de conscienciar la gent quant "al factor velocitat i la manera de conduir".

La campanya s´allargarà fins a l´octubre i es reprendrà el març de l´any vinent.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Àlex Soldevila

Comparteix: