Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Quatre originals d'Andorra entre els reconeixements de la Nit Literària

www.andorradifusio.ad

Ignasi Serrahima ha estat el guanyador del premi gros de la Nit Literària, però també s'han repartit altres premis en diferents categories, que han reconegut fins a quatre originals d'Andorra.

El 2010 i ara el 2018. Albert Ginestà torna a portar l'harmonia de la seva ploma al Carles Borromeu de contes i narracions. Aquesta vegada amb "i.Reals, 5 contes", que parteix de fets reals com la crema de la talla de la Verge de Meritxell. Els personatges posen la musicalitat al conjunt de relats.

Amb un puny esmolat trobem Núria Abad, que ha estat reconeguda en tres ocasions al certamen. Enguany s'emporta el Grandalla per una experiència poètica i vital, el càncer de mama, que ella titula 'Fosca'.

Entre tantes històries també n'hi ha de gàngsters, el Manuel Cerqueda de novel.la curta. Un jubilat que després de formar part de la màfia de Capone als anys 20 a Chicago, viatjarà del passat al present des d'un quiròfan durant "Deu minuts", títol de l'obra, i que és el temps que trigaran a treure-li la bala amb la qual el volien assassinar. L'advocat català Joaquim Brustenga n'és l'autor, que s'estrena en el gènere.

Aquest cartell també amplia el coneixement d'una de les primeres escriptores que inspiren la seva obra en Andorra, Isabel Sandy. L'escaldenc Carlos Sánchez ha guanyat el Sant Miquel d'Engolasters amb un assaig literari sobre la particular epopeia que representa la seva producció.

I en una altra categoria també relacionada amb la investigació històrica hi ha Sofia Masegosa que amb un estudi sobre el teatre entre 1920 i 1970 s'ha emportat un accèssit de 5.000 euros del Premi Principat d'Andorra.

També referent al teatre un altre accèssit ha estat per a Raimon Quintana amb "El Torb", que qui sap si algun veurem a escena.

Mentrestant molts dels protagonistes de la 41a Nit literària esperen fer realitat els seus somnis, que la seva creació arribi als lectors.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: