Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Rebelo de Sousa inicia la visita a Andorra a la Casa de la Vall

www.andorradifusio.ad

La visita del president de Portugal s'ha iniciat a la Casa de la Vall, on ha estat rebut pels representants dels Coprínceps. Després de saludar la bandera ha baixat les escales acompanyat pel cap de Govern i la subsíndica general.

A les portes del Consell l'ha rebut el síndic general i ha saludat autoritats i responsables d'institucions andorranes. A la plaça del Consell s'han pogut escoltar els himnes de Portugal i Andorra interpretats pels Petits Cantors.

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha fet l'entrada a Casa de la Vall cap a dos quarts de sis acompanyat pel síndic general i la subsíndica.

Primer ha tingut lloc una reunió protocol·lària al despatx del síndic, en un ambient distès, on el president de la República portuguesa li ha exposat diversos temes a tractar entre els dos països. Vicenç Mateu ha destacat com "el president de Portugal, els parlamentaris i el secretari d'Estat estaven molt assabentats de les matèries a tractar, com la qüestió de la llengua, de si Andorra pot acabar de sortir de la llista de paradisos fiscals i temes relatius als tractats dels diferents organismes de seguretat social".

Al despatx el president de Portugal també ha signat el llibre d´or i ha tingut lloc un intercanvi d´obsequis. El síndic ha lliurat a Rebelo de Sousa una reproducció dels Pariatges que el president ha consultat amb interès. Les salutacions als presidents dels grups parlamentaris i consellers generals ha tingut lloc a la sala dels passos perduts, on ha tingut paraules per a cadascun dels consellers".

La trobada a Casa de la Vall ha acabat amb una visita a la sala de sessions i a l'antiga cuina, guidada per Vicenç Mateu. Finalment li han mostrat els abillaments tradicionals i la comitiva s'ha dirigit a les escales exteriors on ha tingut lloc la fotografia oficial amb els consellers.

Aquí pots tornar a veure el programa complet amb motiu de la visita del president de Portugal

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jeasone Mourillone

Comparteix: