Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Santa Coloma tindrà un nou centre d'atenció primària més cèntric i accessible

www.andorradifusio.ad

Santa Coloma disposarà a partir de la primavera d'un nou centre d'atenció primària. Estarà ubicat al Prat Condal, en un local d'uns 200 metres que permetrà millorar les instal·lacions i sobretot l'accessibilitat. Costarà 300.000 euros.

El trasllat del CAP de Santa Coloma suposarà una millora considerable per als usuaris del centre, que actualment rep unes 2.000 visites l'any.

El nou local està ubicat a l'urbanització Prat Condal. Tindrà 200 metres quadrats i diposarà dels espais mèdics i d'un despatx per a una assistent social. El minisre de Salut, Carles Álvarez Marfany, recorda que l'actual "va ser un dels primers, està obsolet i en un lloc apartat". Amb el nou emplaçament que ha proposat el comú "es potenciarà la proximitat", ha afegit.

Aquesta era una demanda de feia temps del comú d'Andorra la Vella. Finalment s'ha trobat aquest local que llogarà el comú a partir de l'1 de setembre per 2.000 euros al mes durant cinc anys.

Segons la cònsol major, Conxita Marsol, oferirà un servei millor i sobretot més accessibilitat, ja que la majoria dels usuaris del centre proper a la casa Quim Dolsa són gent gran. Afirma que "el CAP que teníem no reunia les condicions per atendre amb qualitat els 2.000 usuaris de Santa Coloma".

El ministeri d'Ordenament Territorial convocarà el concurs al setembre per trobar l'arquitecte.

Les obres, que costaran 300.000 euros, estaran enllestides a la primavera. Amb aquest nou centre es completa la xarxa de centres d'atenció primària.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Enric Fernández
Locució: Joan A. Sarmiento

Comparteix: