Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

SDP no es dona per exclosa d'un pacte amb Liberals i PS

www.andorradifusio.ad

SDP és a l´espera que els liberals i el PS responguin la proposta de fer llistes territorials conjuntes a les properes generals. Davant la perspectiva que finalment els progressistes puguin quedar fora del pacte, Jaume Bartumeu diu que no es donaran per exclosos fins que així se´ls comuniqui o es faci un anunci públic del pacte. Al PS, cuegen les reticències de l´escissió i es considera massa complicat un pacte a tres quan a cada llista només s´escullen dos consellers.

Les converses entre liberals i socialdemòcrates per fer territorials conjuntes a les properes generals estan ben encarrilades. Ara bé, la militància del PS haurà de beneïr aquesta fórmula en un congrés del juny. Una fórmula que, almenys per als socialdemòcrates, deixa fora del pacte SDP. Fonts del partit assenyalen la dificultat de fer acords a tres bandes quan només s´escullen dos consellers per parròquia. I també s´admet que les desconfiances arran de l´escissió encara cuegen.

A SDP només tenen constància d´aquesta possibilitat per comentaris als mitjans de comunicació i als passadissos. Preguntat per una possible exclusió del pacte, el president de la formació, Jaume Bartumeu, recorda que l´octubre de l´any passat van plantejar la proposta per carta als altres dos partits. Encara no han rebut resposta formal. "Quan la tinguem o veiem que es configura públicament o es presenta, segons he llegit, una coalició del no, ja contestarem".

En aquest sentit, Bartumeu ha constatat que es parla d´un pacte entre liberals i PS sense proposta programàtica. "Si es vol fer l'operació 2011 d'una altra manera, nosaltres no hi serem perquè juguem amb un altre plantejament. Creiem que la política s'ha de fer des de la seriositat".

El president dels progressistes ha deixat clar que SDP farà llista nacional i que, si quedessin exclosos, es plantejarien en assemblea on fer llistes territorials.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: