Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El servei de bicis elèctriques compartides s'estrena amb només la meitat de les parades operatives

www.andorradifusio.ad

El servei públic de bicicleta elèctrica s'ha estrenat amb menys de la meitat de les parades operatives i a l´espera que els primers usuaris s'animin a fer el pas. Les primeres hores serveixen per fer proves per anar ajustant que tot funcioni com cal.

Una parada a Canillo és de les primeres del servei de lloguer de bicicletes elèctriques que s´ha posat en marxa. Un cop estigui plenament en funcionament el servei disposarà de 14 parades en diverses parròquies i un total de 50 bicicletes a disposició dels usuaris.

De moment a més de la de Canillo ja funcionen les estacions de recàrrega de Prat de la Creu i l´estació de busos a Andorra la Vella i una més a Escaldes-Engordany.

Es preveu que aquest dimecres se n´activin tres més i la resta s'aniran desplegant com més aviat millor. El primer que cal és descarregar-se l'aplicació de mòbil del servei. A partir d'aquell moment, diu el gestor de Cicland, Erik Fraissinet, l'usuari interessat "es fa soci amb un formulari molt bàsic, tria l'abonament que vol i després pot anar directament a la parada, triar la bicileta en funció de la bateria que tinguin i amb el QR fer una captura perquè automàticament es desbloquegi la bici".

Després de cada recorregut s´ha de tornar el vehicle a qualsevol de les parades de Cicland. "S'ha de col·locar en un lloc que estigui lliure i automàticament es bloqueja. Llavors es rep un correu confirmant que el viatge ha finalitzat", diu Fraissinet.

Mentre no estiguin totes les parades obertes només cal fer efectiva la fiança de 300 euros i l´ús serà gratuït. Quan el servei ja funcioni en la seva totalitat es podran adquirir abonaments anuals i de petit ús que oscil·len entre 76 i 27 euros. També s'aplicaran tarifes per a usos puntuals. De moment avui les estacions generen expectació, però la majoria de curiosos encara no s´atreveixen a fer el pas.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: