Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El TC rebutja el recurs del finlandès extradit i recorda que no és una tercera via

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional recorda que no és una tercera via i no admet a tràmit el recurs d'empara presentat per la defensa del periodista finlandès extradit a principi d'abril. Un recurs en què es demanava la paralització de l'extradició prevista per al dia següent d'haver-se conegut la sentència. El TC justifica que no estan contemplades a la seva regulació les situacions d'urgència.

El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat per la defensa del periodista finlandès Ilja Janitskin, qui va ser extradit el 13 d'abril passat després d'una sentència del Tribunal Superior.

Amb el recurs d'empara presentat al dia següent, l'advocat de Janitskin demanava que es reconegués la vulneració del dret a la jurisdicció i la defensa i que es paralitzés, com a mesura cautelar, l'extradició del periodista prevista pel dia següent a ser notificada la sentència del Superior.

A l'aute publicat al BOPA, el Tribunal Constitucional recorda que no és una tercera via per discutir les discrepàncies amb els tribunals ordinaris. Per que fa a la mesura cautelar per evitar l'extradició, el TC justifica que ni la Constitució ni la llei que regula aquest tribunal contemplen les situacions de guàrdia i no atorguen competències individuals al president o als magistrats per resoldre qüestions d'urgència. Només es contemplen sessions extraordinàries per determinats casos que s'han de convocar amb tres dies d'antel·lació.

D'altra banda, el Tribunal Constitucional tampoc ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat per Ramon Canut sobre el cas dels missatges contra ell publicats en un mitjà digital, un cas pel qual es va jutjar i absoldre al cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet. Tampoc accepta el recurs de súplica presentat per la defensa de Joan Samarra pel cas Orfund en considerar que no s'han presentat elements nous a analitzar.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Gerard Gort

Comparteix: